ΣΚΕΨΕΙΣ

Σκέψεις νυκτός … ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ 4 ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Σκέψεις νυκτός … ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑ ΜΕ 4 ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Σήμερα θα σας πω την ιστορία ενός βασιλιά με 4 γυναίκες και πιστεύω ότι είναι κάτι που θα πρέπει όλοι να την έχουμε ακούσει.
Ήταν λοιπόν ένας βασιλιάς που είχε 4 γυναίκες την 4η γυναίκα την αγαπούσε πιο πολύ από όλες και την πρόσεχε. Ήταν μαζί της, τις πιο πολλές ώρες και της δώριζε τα πιο ακριβά ρούχα και κοσμήματα.
Η 3η γυναίκα ήταν πραγματικά όμως η πιο όμορφη και ο βασιλιάς την είχε για να την δείχνει όπου πήγαινε. Την έπαιρνε πάντα μαζί του όταν επισκεπτόταν τα άλλα βασίλεια ή είχε διάφορες άλλες εκδηλώσεις.
Η 2η γυναίκα του ήταν πάντα πολύ φιλική μαζί του, υπομονετική, και διακριτική, πάντα όταν είχε να πάρει δύσκολες αποφάσεις ο βασιλιάς την άκουγε και έπαιρνε πάντα την γνώμη της.
Η 1η γυναίκα του ήταν ένας κοινός συνεργάτης για αυτόν πάντα πρόσεχε την υγεία του βασιλιά την διατροφή του και τον πλούτο του να είναι πάντα ασφαλής.
Ο βασιλιάς όμως αυτήν την γυναίκα δεν την πρόσεχε καθόλου και την είχε πάντα παραμελειμένη.
Μία μέρα ο Βασιλιάς αρρώστησε βαριά και ήταν να πεθάνει και σκέφτηκε «έχω 4 γυναίκες αλλά εάν πεθάνω θα είμαι εντελώς μόνος μου» . Λίγο πριν πεθάνει λέει στην 4η γυναίκα του. ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΑΓΑΠΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΕΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; Η 4η γυναίκα έσκυψε το κεφάλι της και έφυγε. Ο βασιλιάς ένιωσε πολύ απογοητευμένος και πήγε στην 3η γυναίκα του και έκανε την ίδια ερώτηση ΕΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; Η 3η γυναίκα του λέει ότι η ζωή είναι πολύ ωραία για να πεθάνει και θέλει μετά τον θάνατο του βασιλιά να ξαναπαντρευτεί. Ο βασιλιά πάλι απογοητευμένος πάει στην 2η γυναίκα του και την ρωτάει ΕΑΝ ΠΕΘΑΝΩ ΘΑ ΜΕ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ; Η 2η γυναίκα του απαντάει όχι δυστυχώς αυτή την φορά δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Ο βασιλιάς τρομερά απογοητευμένος έσκυψε το κεφάλι αποφασισμένος να πεθάνει μόνος του και τότε έρχεται μια φωνή από έξω που του λέει εγώ θα πέθαινα μαζί σου βασιλιά μου. Όπου και να πας θα είμαι πάντα μαζί σου. Ο βασιλιάς με δάκρυα στα μάτια λέει στην 1η γυναίκα του έπρεπε να σε προσέχω πιο πολύ από όλες όσο είχα την ευκαιρία να το κάνω.
Φίλοι μου το δίδαγμα είναι ότι όλοι μας έχουμε αυτές τις γυναίκες στην ζωή μας.
Η 4η γυναίκα είναι το σώμα μας που το προσέχουμε να είναι πάντα όμορφο αλλά θα μας αφήσει όταν πεθάνουμε.
Η 3η γυναίκα είναι το Status μας και ο πλούτος μας που θέλουμε να τον δείχνουμε παντού αλλά και αυτά θα τα χάσουμε όταν πεθάνουμε.
Η 2η γυναίκα είναι η οικογένεια μας οι συγγενείς και οι φίλοι μας. Όσα χρόνια και να μας στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές μας όταν πεθάνουμε δεν θα μπορούν να κάνουν τίποτε πλέον για εμάς.
Η 1η γυναίκα είναι η ψυχή μας την οποία πολλές φορές την παραβλέπουμε και την παραμελούμε ψάχνοντας συνέχεια πλούτο, διασκέδαση, και άλλα πολλά. Αλλά η ψυχή είναι αυτή που θα μας ακολουθεί πάντα όπου και να πάμε. Γι’ αυτό ας ασχοληθούμε και με αυτήν φίλοι μου αφού θα μας ακολουθεί για πάντα όπου και να πάμε.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image