Σκέψεις νυκτός... ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΟΝΕΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ;

Σκέψεις νυκτός... ΕΧΕΙΣ ΠΟΤΕ ΠΟΝΕΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΓΑΠΗ;

Είχες ποτέ μια  ερωτική απογοήτευση στην ζωή σου;
Έχεις ποτέ πονέσει ή απογοητευτεί από την σχέση σου;
Εννοείται ότι σου έχει συμβεί. Όλοι μας έχουμε κάποια στιγμή απογοητευτεί ή πονέσει από μια σχέση που είχε ξεκινήσει με της καλύτερες προϋποθέσεις και διαθέσεις. Όλοι θέλουν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν από κάποιον. Όλοι θέλουν να τα δώσουν όλα σε μια σχέση. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. Αλλά γιατί καμιά φορά δεν λειτουργεί αυτό σε μια σχέση που όπως είπα έχει ξεκινήσει με όλη την καλή θέληση για κάτι όμορφο; Τι είναι αυτό που δεν λειτουργεί σωστά ανάμεσα σε δυο ανθρώπους; Τι είναι αυτό που ενώ υπάρχει μια μεγάλη αγάπη, ξαφνικά δεν είναι εκεί; Αφού όλοι έχουν όλη την καλή διάθεση να δώσουν τα πάντα. Γιατί αποτυγχάνουν τόσες πολλές σχέσεις; Ήμουν τόσες φορές τρελά ερωτευμένος και ξαφνικά όλα γκρεμίστηκαν. Πόσες φορές έλεγα αυτή είναι η αγάπη και θα τα δώσω όλα αλλά τελικά απογοητεύτηκα. Γιατί είναι τόσο δύσκολες οι σχέσεις μεταξύ δύο ανθρώπων που αγαπιούνται αφού θέλουν και οι δύο το ίδιο. Να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Γιατί ίσως και η δικιά σου σχέση έχει αποτύχει;

Η ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΥΚΟΛΟ ΘΕΜΑ.

Η αγάπη όμως δεν είναι τόσο πολύπλοκο θέμα όπως πολλοί θέλουν να νομίζουν. Η αγάπη είναι κάτι όμορφο, είναι ελευθερία, είναι άνευ όρων, αλλά για πολλούς η αγάπη είναι με όρους συνδεδεμένη.

Λένε σε αγαπώ και περιμένουν να ακούσουν και εγώ σε αγαπώ.
Πόσοι άνθρωποι κάνουν κάτι καλό σε κάποιον και περιμένουν να πάρουν εξίσου κάτι καλό πίσω.

Αλλά έτσι δεν λειτουργεί η αγάπη φίλοι μου, το έμαθα και εγώ δυστυχώς με πόνο ίσως και εσείς.

Ξέρω ότι είναι περίεργο να μην περιμένεις κάτι από κάποιον και να λες σε αγαπώ χωρίς να ακούσεις το ΚΑΙ ΕΓΩ. Αλλά μόνο έτσι λειτουργεί η αγάπη. Αγάπη είναι άνευ όρων είναι να αφήσεις τον άλλον ελεύθερο να πετάξει. Ξέρω φίλους που χώρισαν και μου λένε:

«Μανώλη έκανα τα πάντα για αυτή ή για αυτόν (για να μην παρεξηγηθώ από της φίλες) και τώρα κοίτα τι κάνει» και εγώ απαντώ, μα το έκανες επειδή το ήθελες επειδή τον αγαπούσες αυτόν τον άνθρωπο. Δηλαδή τα έκανες όλα αυτά για να αγοράσεις την αγάπη του; Τα έκανες για να τον εξαναγκάσεις να σε αγαπήσει; Όχι δεν λειτουργεί έτσι η αγάπη φίλοι μου. Η αγάπη είναι σαν ένα ποτήρι άμα το κρατάς πολύ σφιχτά θα σπάσει. Εάν έναν άνθρωπο θέλεις να τον αλλάξεις και τον πιέζεις θα σπάσει. Θα χαλάσει ότι όμορφο έχει επάνω του και θα καταστρέψεις έτσι την αγάπη. Εάν δεν νοιάζεσαι για τον άνθρωπο που αγαπάς και δεν τον κρατάς με σιγουριά, για αυτό που είναι, κάποια στιγμή θα πέσει και θα σπάσει.

Για αυτό πρέπει να τον αφήσεις ελεύθερο να είναι αυτό που είναι και να τον αγαπάς άνευ όρων μην περιμένεις να ανταποδώσει στην αγάπη σου. Βρες λοιπόν το σωστό συναίσθημα και τον σωστό άνθρωπο για σένα και πες του να είναι ο εαυτός του άστον ελεύθερο χωρίς να τον πιέζεις να σε αγαπήσει ούτε να τον αλλάξεις σε κάτι.

Γιατί εάν πραγματικά σε αγαπάει και σε θέλει θα ποθεί από μόνος του όπως και εσύ να σε έχει πάντα δίπλα του  να σε νοιάζεται και να σου λέει ότι σε αγαπάει.

Σε αγαπάω με όλα τα λάθη σου που σε κάνουν τόσο ξεχωριστό και συμπαθητικό σε μένα.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.