Σκέψεις νυκτός… ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ;

Σκέψεις νυκτός… ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ;

Αυτή την χρονιά μας πήγαν όλα χάλια με τον ιό. Οι δουλείες μας χάθηκαν, φίλοι και συγγενείς μας ίσως έφυγαν από την ζωή, είμαστε κλεισμένοι μέσα. Κυκλοφορούμε με φόβο στον δρόμο, και δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει όλο αυτό. Ακούμε για μεταλλάξεις του ιού, ακούμε για εμβόλια που πρέπει να κάνουμε, ακούμε για παρενέργειες των εμβολίων και άλλα πολλά. Τόσα πολλά μαζί δεν είχαμε ποτέ τις τελευταίες δεκαετίες και όλα αβέβαια πότε θα τελειώσουν.

Εάν τα δούμε τώρα όλα αυτά σε ατομικό επίπεδο για τον καθένα από εμάς ξεχωριστά όλοι θα έχουμε και έναν διαφορετικού τύπου πρόβλημα είτε οικονομικό είτε υγείας είτε μοναξιάς είτε θα έχουμε χάσει κάποιον δικό μας. Πολλοί από εμάς ίσως είναι απελπισμένοι, κάποιοι έχουν χάσει την δύναμη τους να προχωρήσουν παρακάτω και έχουν χαθεί στον  δρόμο, και άλλοι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν από εδώ και πέρα. Και αφού φτάσαμε εδώ σκέφτομαι και λέω.
Ποιος έχει την ευθύνη για ότι μας συμβαίνει;
Ποιος θα αναλάβει όλο αυτό το βάρος και το κόστος;

Θα δώσουμε την ευθύνη και την ενοχή στην ίδια την ζωή; Ίσως σε κάποιες περιστάσεις ή  σε κάποιον άλλον άνθρωπο; Θα πρέπει οι άλλοι να ορίζουν για την δική μας ζωή πως θα ζούμε από εδώ και πέρα, θα πρέπει οι άλλοι να αναλάβουν τις ευθύνες για την δική μας ζωή; Τόσα πολλά ερωτήματα.

Αλλά στην ζωή φίλοι μου πιστεύω ότι δεν έχει σημασία τι μου συνέβη σήμερα ή πως το έπαθα εγώ αυτό, ΑΛΛΑ πως αντιδρώ σε μια τέτοια κατάσταση.
Αυτό που θέλω να πω είναι ότι πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη για την δική μας ζωή. Εσύ πρέπει να ορίσεις τι θα γίνει από εδώ και πέρα, εσύ θα ορίσεις ποιον δρόμο θα διαλέξεις, της κατάθλιψης ή της λύσεις στο πρόβλημα σου.  Εσύ λοιπόν και μόνο εσύ έχεις όλη την ευθύνη εάν θα λύσεις το πρόβλημα σου, εάν θα είσαι ευτυχισμένος εάν θα προχωρήσεις παρακάτω. Σταμάτα λοιπόν να δίνεις την ευθύνη σε άλλους  γιατί όταν τους δίνεις αυτή την δύναμη να ορίζουν την ζωή σου σε κάνουν ότι θέλουν και γίνεσαι αυτόματα το θύμα. Ελπίζεις απλά οι άλλοι να σου κάνουν καλό ή να σου βρουν την λύση στο πρόβλημα σου. Και τι θα γίνει εάν δεν την βρουν; Θα απογοητευτείς πάλι θα κλειστείς σε σένα. Για αυτό άκουσε την καρδιά σου και πάρε όλη την ευθύνη από το πρόβλημα σου επάνω σου και είναι σίγουρο ότι θα πολεμήσεις να βγεις από αυτό που σε βασανίζει. Ακολούθησε τον δρόμο που λέει η καρδιά σου και το μυαλό σου. Δεν πειράζει εάν κάνεις λάθος σε κάτι. Όταν βλέπεις τα λάθη σου είναι η αρχή της λύσεις τους. Προσπαθήστε να σκέφτεστε θετικά, Για φανταστείτε να έχετε ερωτική απογοήτευση και να βάζετε καψουριάρικα τραγούδια όλη την ημέρα. Δεν κάνετε καλό στον εαυτό σας και τραβάτε βουρ προς την κατάθλιψη. Οπότε φίλοι μου μην το βάζετε κάτω και να σκέφτεστε μόνο Θετικά (έχω πει τους 3ης τρόπους για Θετική σκέψη σε προηγούμενο άρθρο μου).

ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.

Φτάνει η μίζερη ζωή μου!

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.