Σκέψεις νυκτός… 3 ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Σκέψεις νυκτός… 3 ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ

Αυτές είναι σκέψεις που κάνω τελευταία μετά από όλα αυτά που συμβαίνουν σε μένα και ίσως και σε άλλους ανθρώπους. Δεν θα αναλύσω τι μου συμβαίνει, γιατί αυτό δεν είναι το ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ. Ο κάθε άνθρωπος, έχει τους δικούς του λόγους να μην έχει καλή διάθεση ή να περνάει δύσκολες μέρες.

Αυτό όμως που βοηθάει στο να φύγουμε από τον αρνητισμό ή την δυστυχία, είναι η ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ.

Εμένα με βοήθησαν οι θετικές σκέψεις πάρα πολύ και πιστεύω ότι είναι κάτι που μπορούμε να το μάθουμε. Είναι κάτι που μπορώ να το αναλύσω, σε 3 απλά βήματα. Τι κάνω εγώ λοιπόν και σκέφτομαι πάντα ΘΕΤΙΚΑ.

Ελπίζω να βοηθήσω κάποιους με αυτό το άρθρο…

Κάποια στιγμή ένας ιερέας μου είπε, όταν χώριζα με πολλές διαμάχες, ότι ο Θεός θέλει από εμάς να αγαπήσουμε τον εχθρό μας. Στην αρχή είπα, ότι πρέπει να είναι κάποιος "Άγιος" για να το κάνει, αλλά μετά, το κατάλαβα και αυτό με βοήθησε πολύ.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΛΥΣΩ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.

Μένω στα 3 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΣΚΕΨΗ που εμένα με βοήθησαν να έχω Θετική ενέργεια.

1ον Με ποιον συναναστρέφεσαι καθημερινά;

Ποιοι, είναι αυτοί οι άνθρωποι στον κύκλο σου, που περνάς τις περισσότερες ώρες μαζί τους. Σκεπτόμενος λοιπόν την περίοδο που δεν ήμουν καλά και θύμωνα εύκολα με απλά πράγματα, κατάλαβα αμέσως ότι είχα δίπλα μου αρνητικούς ανθρώπους που νευρίαζαν αμέσως με το παραμικρό. Είναι λογικό όταν οι άνθρωποι που περνάς τον περισσότερο χρόνο σου μαζί τους και σου στέλνουν μια αρνητική ενέργεια, να την λαμβάνεις και να είσαι αρνητικός. Είναι αυτό που πρέπει να προσέξεις όταν θέλεις να σκέφτεσαι ΘΕΤΙΚΑ. Ποιους έχεις γύρω σου. Όπως λένε και οι σοφοί φτάνει μια σταγόνα, για να λερώσει ένα ποτήρι με νερό. ΕΠΕΛΕΞΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΣΥΝΑΝΑΣΤΡΕΦΕΣΑΙ.

2ον Τι εισπράττεις και τι καταναλώνεις καθημερινά;

Όταν ένας άνθρωπος είναι υπέρβαρος, είναι εύκολο να πούμε ότι καταναλώνει τις λάθος τροφές ή τρώει πολύ, και καθημερινά τρέφετε με ανθυγιεινά τρόφιμα. Τι συμβαίνει, όταν ένας άνθρωπος καθημερινά σκέφτεται αρνητικά, καθημερινά είναι νευρικός. Αυτό σημαίνει ότι καταναλώνει και αυτός και εισπράττει καθημερινά, τα λάθος πράγματα. Αυτά θα μπορούσαν να είναι π.χ. συναναστροφές με λάθους ανθρώπους, που στέλνουν αρνητισμό, ή θα μπορούσε απλά να είναι ειδήσεις που ακούμε καθημερινά και είναι μόνο σκουπίδια που σε κάνουν να σκέφτεσαι ότι δεν υπάρχει ελπίδα. Για αυτό, κοίτα να εισπράττεις πράγματα που σε κάνουν πιο δυνατό, που σε ανεβάζουν, που σου δίνουν θάρρος να προχωρήσεις στην ζωή σου. ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΘΕΤΙΚΑ.

3ον Που εστιάζεις;

Πρέπει να ξέρεις τι πραγματικά θέλεις, και όχι το τι δεν θέλεις.

Δηλαδή μην σκέφτεσαι ότι δεν θέλω να αρρωστήσω, δεν θέλω να με κοροϊδέψουν  επαγγελματικά, δεν θέλω να μου συμβεί κάτι. Μην εστιάζεις αρνητικά αλλά θετικά. Άλλαξε την σκέψη σου, και σκέψου τι πραγματικά θέλεις. Όπως ένας αθλητής που ξέρει τι πρέπει πραγματικά να κάνει με την διατροφή του, με το σώμα του, για να είναι αθλητικός και να φτάσει τον στόχο του.

Έτσι ακριβώς πρέπει να ξέρουμε τι πραγματικά θέλουμε από τους φίλους που κάνουμε καθημερινά παρέα, από τον σύντροφό μας, από την ζωή μας την ίδια.
Εστίασε στα θέλω τα δικά σου.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.