Σκέψεις νυκτός… ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Σκέψεις νυκτός… ΑΦΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΝΑ ΦΥΓΕΙ.

Δεν μπορούμε έτσι απλά να διαγράψουμε το παρελθόν μας.

Πόσες φορές κοιτάμε πίσω στο παρελθόν σε συμβάντα από την παιδική μας ηλικία, σε ανθρώπους που περάσαμε μαζί τους κάποια χρόνια της ζωής μας και τώρα δεν είμαστε μαζί τους, σε σχέσεις που μας πλήγωσαν, πόσο συχνά βλέπουμε πίσω στο παρελθόν σε καταστάσεις που μας πόνεσαν.

Και τι θέλουμε να κάνουμε με όλα αυτά που ζήσαμε; Θέλουμε να τα διαγράψουμε να τα σβήσουμε από την μνήμη μας, να μην τα θυμόμαστε άλλο, θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν μας έχουν συμβεί εμάς αυτά, θέλουμε αυτούς τους ανθρώπους να τους διαγράψουμε, θέλουμε αυτή την ιστορία να την ξεχάσουμε. Μα το πρόβλημα είναι ότι όσο προσπαθούμε να τα ξεχάσουμε καταλαβαίνουμε όλο και περισσότερο ότι είναι πολύ δύσκολο να τα διαγράψουμε.

Δεν είναι τόσο απλό ή εύκολο, να τα ξεχάσουμε. Μα, να σας πω κάτι γιατί να τα διαγράψουμε, γιατί να θέλουμε να ξεχάσουμε την ιστορία μας, την πορεία της ίδιας μας της ζωής. ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΓΡΑΨΩ. Είναι μια χαρά αυτά που ζήσαμε όλα έχουν το νόημα τους στην ζωή μας έχουν κάποιον λόγω που τα ζήσαμε. Όλα αυτά έφτιαξαν ΕΣΕΝΑ έφτιαξαν αυτό που είσαι. Έχουμε μάθει από αυτά. Μάθαμε να ήμαστε δυνατοί μέσα από όλες τις κακοτυχίες που ζήσαμε, ξέρουμε τι είναι να είσαι ευτυχισμένος μέσα από όλον αυτόν τον θρήνο που ίσως ζήσαμε. ΑΥΤΟ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ. Είσαι όλη η αγάπη που νιώθεις, όλη η θλίψη που έχεις όλη η δύναμη ή το θάρρος που βγάζεις από μέσα σου και γι’ αυτό μην διαγράφεις το παρελθόν σου. Όλα αυτά που ζήσαμε ήταν ένα μάθημα για εμάς. Οι άνθρωποι που μας παρότρυναν να προχωρήσουμε στα όνειρα μας που μας βοήθησαν στην ζωή μας ήταν καλοί για εμάς αλλά και οι άνθρωποι που μας τράβηξαν προς τα κάτω ή μας πόνεσαν είναι και αυτοί καλοί για εμάς γιατί μάθαμε από αυτούς να μην κάνουμε τα ίδια λάθη. Όλα έχουν κάποιο λόγω να τα ζήσουμε αρκεί να πάρουμε το θετικό νόημα από αυτά. Όταν λοιπόν κοιτάς πίσω στο παρελθόν σου κοίτα το μάθημα που κληρονόμησες από αυτό κοίτα την εμπειρία που απέκτησες, να είσαι ευχαριστημένος για τα λάθη που έκανες και ξέρω ότι αυτά πόνεσαν πολύ, ξέρω ότι σκεφτόμαστε γιατί να έχω κάνει αυτά τα λάθη, γιατί να έχω γνωρίσει αυτόν τον άνθρωπο που με πόνεσε τόσο, πως μπόρεσε και το έκανε αυτό σε εμένα και μετά θέλουμε να τα διαγράψουμε όλα και ακριβώς τότε καταλαβαίνουμε ότι αυτό δεν λειτουργεί.

Κοίτα πίσω λοιπόν και ευχαρίστησε την ζωή για όλες αυτές τις εμπειρίες που σου έδωσε και τον πόνο που πήρες και σε έκανε πιο δυνατό στο τέλος για όλα τα καλά και τα κακά που έζησες. Όλα αυτά θα σε βοηθήσουν να ζεις πιο όμορφα, να νιώθεις πολλά περισσότερα για την ζωή να αγαπάς περισσότερο να δίνεις περισσότερη αγάπη. Εάν απογοητεύτηκες από άλλον θα ξέρεις ότι δεν πρέπει να απογοητεύσεις κάποιον, εάν κάποιος σε πόνεσε τώρα ξέρεις πόσο σημαντικό είναι να μην πονέσεις άλλον.

Πάρε όλα αυτά μαζί σου και μην προσπαθείς να διαγράψεις το παρελθόν σου ευλόγησε όλους αυτούς που σε πόνεσαν για τις εμπειρίες που σου έδωσαν. Συγχώρεσε τους, ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο κάποιους από αυτούς να τους συγχωρέσεις αλλά εάν τους συγχωρέσεις θα είσαι πιο καλά μέσα σου και «θα ελευθερώσεις την ψυχή σου από όλον αυτόν τον πόνο που νιώθεις».

Αυτό άλλωστε δεν μας δίδαξε και ο Χρηστός μας μέρες που είναι. ΑΓΑΠΗΣΕ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ.

Σκέψου ότι η ζωή μας προς τα πίσω είναι το δίδαγμα μας εάν κάναμε κάτι σωστά ή όχι και μπροστά είναι η ζωή που θα ζήσουμε ακόμα και είναι στο χέρι μας πως θέλουμε να την ζήσουμε. Αρκεί να μάθαμε από αυτά που ζήσαμε. Γι’ αυτό όλοι οι άνθρωποι που πέρασαν από την ζωής σου δεν ήταν χωρίς λόγω. Ο ένας ήταν δώρο και ό άλλος ένα μάθημα για σένα.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.