Σχέδιο στήριξης Έβρου: Υλοποίηση και χρηματοδότηση άνω των 90 εκατ. ευρώ

Σχέδιο στήριξης Έβρου: Υλοποίηση και χρηματοδότηση άνω των 90 εκατ. ευρώ

Τον Έβρο επισκέφθηκε πρόσφατα ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, με αφορμή την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου οικονομικής ενίσχυσης της περιοχής, το οποίο έχει ξεπεράσει ήδη τα 90 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο σχέδιο περιλαμβάνει δέκα μέτρα που έχουν ήδη τεθεί σε εφαρμογή για την ανάκαμψη και ανάπτυξη της περιοχής. Η χρηματοδότηση καλύπτει διάφορους τομείς, από την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και υποδομών, μέχρι την υποστήριξη των κατοίκων που επλήγησαν από πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Στόχος είναι να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και να προσφερθεί στήριξη στους κατοίκους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής.

Ο κ. Τριαντόπουλος ανέφερε ότι το σχέδιο περιλαμβάνει σημαντικές επενδύσεις σε έργα υποδομών, όπως βελτιώσεις σε δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και ενίσχυση του τοπικού αγροτικού τομέα. Επιπλέον, έχουν δρομολογηθεί προγράμματα για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής προστασίας στον Έβρο. Η επίσκεψη του υφυπουργού αποτέλεσε και μια ευκαιρία για να συναντηθεί με τους τοπικούς φορείς και να διασφαλίσει τη συνεργασία και τη στήριξη για τη συνέχιση της εφαρμογής των μέτρων στήριξης. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image