Πυρκαγιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια σε Γεράκι και Μανωλάδα

Πυρκαγιά στην Ηλεία: Απειλούνται σπίτια σε Γεράκι και Μανωλάδα

Τρία πύρινα μέτωπα βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή της Ηλείας, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους και τις αρχές. Συγκεκριμένα, οι πυρκαγιές που μαίνονται στα χωριά Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα έχουν προκαλέσει την ενεργοποίηση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, προειδοποιώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές υψηλού κινδύνου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το πεδίο, αρκετά σπίτια βρίσκονται σε άμεσο κίνδυνο, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των φλογών.

Το έργο τους δυσχεραίνεται από τους ισχυρούς ανέμους, οι οποίοι ενισχύουν την ταχύτητα εξάπλωσης της φωτιάς. Η περιοχή της Ηλείας είναι ήδη επιβαρυμένη από τις καιρικές συνθήκες, που χαρακτηρίζονται από υψηλές θερμοκρασίες και χαμηλή υγρασία. Οι τοπικές αρχές και οι ομάδες πυροπροστασίας της περιοχής βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση, ενώ ενισχύονται με επιπλέον δυνάμεις από γειτονικές περιοχές. Η κατάσταση παρακολουθείται στενά από το κέντρο επιχειρήσεων, προκειμένου να οργανωθεί αποτελεσματικά η απομάκρυνση των πολιτών που κινδυνεύουν.

 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image