Προληπτικά μέτρα σε σχολείο στα Χανιά λόγω ψώρας

Προληπτικά μέτρα σε σχολείο στα Χανιά λόγω ψώρας

Το άκουσμα για κρούσμα ψώρας σε δημοτικό σχολείο στα Χανιά έχει προκαλέσει αναστάτωση, οδηγώντας στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του σχολείου. Το περιστατικό αναφέρθηκε αρχικά όταν ένας μαθητής διαγνώστηκε με την ασθένεια, η οποία μεταδίδεται μέσω άμεσης επαφής και μπορεί να προκαλέσει έντονη φαγούρα και εξανθήματα. Οι αρμόδιες αρχές έχουν λάβει άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης και προστασία της υγείας των μαθητών και του προσωπικού.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιούνται απολυμάνσεις στους χώρους του σχολείου, ενώ οι γονείς των μαθητών έχουν ενημερωθεί για τα μέτρα πρόληψης και τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των παιδιών τους. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί δίνουν οδηγίες για την τήρηση των κανόνων υγιεινής και την εγρήγορση για πιθανή εμφάνιση συμπτωμάτων της ασθένειας. Οι υγειονομικές υπηρεσίες της περιοχής, σε συνεργασία με τον δήμο, παρακολουθούν στενά την κατάσταση, προκειμένου να διασφαλίσουν την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στις τάξεις τους. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image