Γονείς προσοχή! Εξαφάνιση 112 παιδιών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2024

Γονείς προσοχή! Εξαφάνιση 112 παιδιών στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2024

Το πρώτο εξάμηνο του 2024 σημειώθηκε μια ανησυχητική αύξηση των εξαφανίσεων παιδιών στην Ελλάδα, με το σύνολο να φτάνει τα 112 περιστατικά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του οργανισμού το «Χαμόγελο του Παιδιού». Η σωστή κατανόηση των αιτιών που οδήγησαν σε αυτή την έξαρση είναι κρίσιμη για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών και η ψυχολογική πίεση που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες μπορεί να συμβάλλουν σημαντικά σε αυτές τις εξαφανίσεις.

Ταυτόχρονα, η παραβατικότητα και η ανασφάλεια που κυριαρχούν σε ορισμένες περιοχές δημιουργούν ασταθές περιβάλλον για τα παιδιά, αυξάνοντας τον κίνδυνο εξαφανίσεων. Αναφέρεται πως παιδιά περιοχών με αυξημένα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα είναι πιο ευάλωτα σε αυτή την κατάσταση. Επιπλέον, η δράση των οργανωμένων κυκλωμάτων διακίνησης και εκμετάλλευσης συνεχίζει να αποτελεί απειλή, ενώ η τεχνολογία και τα social media διευκολύνουν τα σχέδιά τους, αφήνοντας τους γονείς σε δύσκολη θέση να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Η ενίσχυση της επικοινωνίας μεταξύ των φορέων προστασίας και της αστυνομίας, καθώς και η ενημέρωση των οικογενειών, μπορεί να αποδειχθούν καίρια στον περιορισμό αυτού του κοινωνικού προβλήματος. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image