Ανάκληση απαλλοτρίωσης ακινήτου μόνο για αρχικούς κυρίους και κληρονόμους

Ανάκληση απαλλοτρίωσης ακινήτου μόνο για αρχικούς κυρίους και κληρονόμους

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) αποφάνθηκε πρόσφατα για θέματα που αφορούν την ανάκληση απαλλοτρίωσης ακινήτων. Σύμφωνα με την απόφαση, μόνο οι αρχικοί κύριοι και οι κληρονόμοι τους μπορούν να ζητήσουν την ανάκληση της απαλλοτρίωσης. Η απόφαση αυτή ξεκαθαρίζει ότι οι ειδικοί διάδοχοι και οι νέοι ιδιοκτήτες, εφόσον έχει πραγματοποιηθεί πώληση του ακινήτου, δεν νομιμοποιούνται να υποβάλουν τέτοιο αίτημα.

Η νομική αυτή θέση αφορά περιπτώσεις όπου ένα ακίνητο απαλλοτριώνεται για δημόσιο σκοπό και στη συνέχεια αναζητείται η ανάκληση της απαλλοτρίωσης. Η συγκεκριμένη απόφαση του ΣτΕ βασίζεται σε παλαιότερες δικαστικές αποφάσεις και νομολογία, επισημαίνοντας τη σημασία των δικαιωμάτων των αρχικών ιδιοκτητών και των κληρονόμων τους. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι οι διάδοχοι των κυρίων που απέκτησαν το ακίνητο μετά την απαλλοτρίωση δεν έχουν δικαίωμα να ζητήσουν την επιστροφή της ιδιοκτησίας. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image