Έλεγχοι φαρμακείων για παράνομες συνταγογραφήσεις

Έλεγχοι φαρμακείων για παράνομες συνταγογραφήσεις

Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μέτρων για την αντιμετώπιση των παράνομων συνταγογραφήσεων, επεκτείνοντας τους ελέγχους και στα φαρμακεία. Παράλληλα με τις αποκαλύψεις όσον αφορά τις υπερσυνταγογραφήσεις από γιατρούς, οι αρχές εστιάζουν πλέον και στην πιθανή εμπλοκή των φαρμακοποιών στη διαδικασία. Το θέμα των παράνομων συνταγογραφήσεων έχει προκαλέσει σοβαρές ανησυχίες στο υπουργείο, και ο Δήμαρχος της Υγείας προτίθεται να εφαρμόσει αυστηρούς μηχανισμούς ελέγχου.

Αυτή η κίνηση έρχεται ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης στον αριθμό των περιπτώσεων όπου συνταγογραφείται υπερβολική ποσότητα φαρμάκων από ιατρούς, με την ενδεχόμενη συνεργασία των φαρμακοποιών. Ο κ. Γεωργιάδης υπογραμμίζει την ανάγκη για συνεχή επιτήρηση και τις επαληθεύσεις ώστε να προστατευθεί η δημόσια υγεία και να διασφαλιστεί η ορθή χρήση των φαρμακευτικών προϊόντων. Ταυτόχρονα, οι αρχές αναμένουν τη συνεργασία των φαρμακοποιών και των ιατρών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στη ρίζα του. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image