Τζούλιαν Ασάνζ: Ομιλία στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Τρίτη

Τζούλιαν Ασάνζ: Ομιλία στο Συμβούλιο της Ευρώπης την Τρίτη

Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του WikiLeaks, ετοιμάζεται να δώσει την πρώτη του δημόσια ομιλία την ερχόμενη Τρίτη στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Η ομιλία αυτή αποτελεί σημαντικό γεγονός, καθώς θα είναι η πρώτη του δημόσια εμφάνιση από τότε που αποφυλακίστηκε από τη Βρετανία τον περασμένο Ιούνιο. Ο Ασάνζ έχει τραβήξει το διεθνές ενδιαφέρον με τις αποκαλύψεις του μέσω του WikiLeaks, και η παρουσία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης αναμένεται να προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και το κοινό.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναμένεται να αναφερθεί σε θέματα που αφορούν την ελευθερία του λόγου, την προστασία των δημοσιογράφων, καθώς και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Η επιστροφή του Ασάνζ στη δημόσια σκηνή έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή, όταν η σημασία της διαφάνειας και της ελευθερίας του τύπου είναι περισσότερο επίκαιρη από ποτέ. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image