Συνάντηση Μελόνι-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Συνάντηση Μελόνι-Ερντογάν στη Νέα Υόρκη για Ουκρανία και Μέση Ανατολή

Η πρόσφατη συνάντηση μεταξύ της Ιταλίδας Πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι και του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Νέα Υόρκη έφερε στο προσκήνιο σημαντικά θέματα διεθνούς ενδιαφέροντος. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, οι δύο ηγέτες συζήτησαν εκτενώς για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ουκρανία. Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, με την Μελόνι και τον Ερντογάν να ανταλλάσσουν απόψεις και προτάσεις για τον περιορισμό της έντασης στην περιοχή.

Επιπλέον, αναφέρθηκαν στις διπλωματικές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναλάβουν οι δύο χώρες για την υποστήριξη της πολιτικής σταθερότητας στη Μέση Ανατολή. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης στην αναγκαιότητα για τη μεταρρύθμιση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό την καλύτερη αντιμετώπιση των σύγχρονων παγκόσμιων προβλημάτων. Και οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως οι τρέχουσες προκλήσεις απαιτούν μια πιο αποτελεσματική και αντιπροσωπευτική διεθνή συνεργασία.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image