Ιράν: Η γραμμή Νασράλα συνεχίζεται παρά τον θάνατό του

Ιράν: Η γραμμή Νασράλα συνεχίζεται παρά τον θάνατό του

Το Ιράν δήλωσε σήμερα πως «η γραμμή του Χασάν Νασράλα θα συνεχιστεί», παρά τον θάνατο χθες του ηγέτη του λιβανέζικου κινήματος Χεζμπολάχ. Το γεγονός αυτό αναμένεται να έχει σημαντικές πολιτικές και στρατηγικές συνέπειες στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, δεδομένης της μεγάλη επιρροής του Χασάν Νασράλα. Τα ιρανικά ΜΜΕ ανέφεραν επίσης τον θάνατο ενός υψηλόβαθμου Ιρανού αξιωματούχου, ο οποίος είχε σημαντικό ρόλο στη συνεργασία με τη Χεζμπολάχ. Το Ιράν δήλωσε πως η συνεργασία και η γραμμή που πήρε το λιβανέζικο κίνημα θα συνεχιστούν αμετάβλητα, παρά τις απώλειες.

Η επίσημη δήλωση της Τεχεράνης υπογραμμίζει τη δέσμευση του Ιράν να συνεχίσει την υποστήριξή του στη Χεζμπολάχ και τις πολιτικές του στη Μέση Ανατολή. Ο θάνατος του Νασράλα και του Ιρανού αξιωματούχου αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τις δυνάμεις που αντιτίθενται στη Χεζμπολάχ και επιδιώκουν να μειώσουν την επιρροή της στην περιοχή. Η προοπτική της συνέχισης της «γραμμής Νασράλα» από το Ιράν επιβεβαιώνει τον κομβικό ρόλο της Χεζμπολάχ στην περιφερειακή στρατηγική του Ιράν και δείχνει ότι η χώρα παραμένει αφοσιωμένη στα γεωπολιτικά της συμφέροντα.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image