Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ – Γκαλάντ: Δεν είμαστε σε πόλεμο με τον Λίβανο

Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Ισραήλ – Γκαλάντ: Δεν είμαστε σε πόλεμο με τον Λίβανο

Σε απάντηση στην επιδείνωση της ασφάλειας στην περιοχή, η ισραηλινή κυβέρνηση εντείνει τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την επισημοποίηση του θανάτου του ηγέτη της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, σε βομβαρδισμό. Την είδηση αυτή επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκαλάντ, ο οποίος υπογράμμισε ότι η χώρα δεν βρίσκεται σε πόλεμο με τον Λίβανο. Σε δηλώσεις του, ο Γκαλάντ τόνισε τον χαρακτήρα των μέτρων ως προληπτικά και αμυντικά, ενώ παράλληλα κατέστησε σαφές ότι το Ισραήλ δεν επιδιώκει σύγκρουση με τον γειτονικό Λίβανο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βρίσκονται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας. Η κλιμάκωση της ασφάλειας αφορά κυρίως την ενίσχυση της παρουσίας των δυνάμεων ασφαλείας στις βόρειες περιοχές του Ισραήλ, που γειτνιάζουν με τον Λίβανο. Επιπλέον, μέτρα λαμβάνονται και σε άλλες στρατηγικά σημαντικές περιοχές, ώστε να αντιμετωπιστούν πιθανοί κίνδυνοι από τις δραστηριότητες της Χεζμπολάχ. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image