Αμερικανίδα ο πρώτος άνθρωπος που έκανε χρήση του θαλάμου υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία

Αμερικανίδα ο πρώτος άνθρωπος που έκανε χρήση του θαλάμου υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στην Ελβετία

Σε μια ιστορική εξέλιξη στην Ελβετία, μία 64χρονη Αμερικανίδα έγινε η πρώτη που χρησιμοποίησε τον θάλαμο υποβοηθούμενης αυτοκτονίας Sarco. Ο θάλαμος Sarco, δημιουργία του Dr. Philip Nitschke, επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τον τόπο και τον χρόνο του τέλους τους. Η διαδικασία, όπως εξηγεί ο δημιουργός του θαλάμου Dr. Nitschke, επιτρέπει σε όσους επιθυμούν να τερματίσουν τη ζωή τους, να εισπνεύσουν άζωτο, το οποίο προκαλεί γρήγορη απώλεια αισθήσεων και, τελικά, τον θάνατο. "Πιστεύω ότι έχασε τις αισθήσεις της δύο λεπτά μετά την έναρξη της διαδικασίας και τελικά πέθανε μετά από πέντε λεπτά," δήλωσε ο δημιουργός του θαλάμου.

Ο Sarco έχει δημιουργήσει έντονη συζήτηση γύρω από τα θέματα της ευθανασίας και της αυτονομίας του ατόμου. Η Ελβετία είναι από τις λίγες χώρες στον κόσμο όπου η υποβοηθούμενη αυτοκτονία είναι νόμιμη, και η χρήση του Sarco αναμένεται να αυξήσει το ενδιαφέρον για αυτόν τον τρόπο τέλους ζωής. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image