Το Ιράν προειδοποιεί: Ο Λίβανος θα τιμωρήσει το Ισραήλ

Το Ιράν προειδοποιεί: Ο Λίβανος θα τιμωρήσει το Ισραήλ

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση του IDF ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ είναι νεκρός, ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν, Αλί Χαμενεΐ, κάλεσε τον μουσουλμανικό κόσμο να συστρατευτεί κατά του Ισραήλ. Ο Χαμενεΐ ανέφερε ότι ο Λίβανος θα κάνει το Ισραήλ να μετανιώσει για τις πράξεις του και τόνισε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ δεν θα μείνει αναπάντητος. Η δήλωση του Χαμενεΐ έρχεται σε μια περίοδο έντασης στην περιοχή, όπου οι σχέσεις μεταξύ Ιράν και Ισραήλ είναι ήδη τεταμένες.

Ο Ανώτατος Ηγέτης υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του Ιράν να στηρίξει τους συμμάχους του στον Λίβανο και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ενέργειες του Ισραήλ θα έχουν σοβαρές συνέπειες. Ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ αποτέλεσε σοκ για τον μουσουλμανικό κόσμο, και οι δηλώσεις του Χαμενεΐ δείχνουν την πρόθεση του Ιράν να συνεχίσει να παίζει ηγετικό ρόλο στην περιοχή. Με την κάλεση του για συγκέντρωση δυνάμεων και ενίσχυση της αντίστασης κατά του Ισραήλ, ο Χαμενεΐ επιδιώκει να ενδυναμώσει την αντίσταση και να προωθήσει την ενότητα μεταξύ των μουσουλμανικών κρατών. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image