Ο Νετανιάχου επικρίνει τον Ερντογάν για τους θανάτους Κούρδων αμάχων

Ο Νετανιάχου επικρίνει τον Ερντογάν για τους θανάτους Κούρδων αμάχων

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις με τις δηλώσεις του, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, ότι δολοφονεί Κούρδους αμάχους. Ο Νετανιάχου, σε δημόσια ομιλία του, κατήγγειλε τον Ερντογάν για τις επιθέσεις του τουρκικού στρατού κατά των Κούρδων στη βόρεια Συρία, τονίζοντας ότι αυτές οι επιθέσεις έχουν κοστίσει αμέτρητες αθώες ζωές. Τα σχόλια του Νετανιάχου προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, ιδιαίτερα μέσα στη διεθνή κοινότητα, καθώς πολλοί βλέπουν τις ενέργειες της Τουρκίας στη Συρία ως παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παράλληλα, ο Νετανιάχου δεν δίστασε να επιτεθεί και στον εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, καταγγέλλοντάς τον για την αδράνεια του και την αποτυχία του να λάβει μέτρα κατά της Τουρκίας. Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο τεταμένη καθώς τόσο ο Νετανιάχου όσο και ο Ερντογάν είναι γνωστοί για τους έντονους και αποφασιστικούς τους λόγους και πράξεις, συχνά προκαλώντας διεθνή αντιπαράθεση. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image