Κρίσιμη η κατάσταση στο Κίτο λόγω πυρκαγιών και καπνού

Κρίσιμη η κατάσταση στο Κίτο λόγω πυρκαγιών και καπνού

Η κατάσταση στο Κίτο, την πρωτεύουσα του Ισημερινού, είναι εξαιρετικά κρίσιμη καθώς η πόλη πνίγεται από τους καπνούς πέντε ταυτόχρονων πυρκαγιών. Ογκώδη νέφη καπνού είναι ορατά στον ουρανό της ανατολικής περιφέρειας της πρωτεύουσας, με τις δύο από τις πύρινες εστίες να βρίσκονται εκεί. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές και τον δήμαρχο, έχουν κινητοποιηθεί όλες οι δυνάμεις για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Ο Μολίνα τόνισε ότι η κατάσταση είναι ανησυχητική και κάλεσε τους κατοίκους να παραμείνουν εντός των σπιτιών τους και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.

Οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας έχουν εκδώσει προειδοποίηση για δυσμενείς συνθήκες ατμοσφαιρικής ρύπανσης, η οποία μπορεί να επιδεινώσει τυχόν προβλήματα υγείας, ιδιαίτερα για όσους πάσχουν από αναπνευστικά θέματα. Η κατάσταση αναμένεται να παρακολουθείται στενά από τις αρχές, ενώ συνεργεία πυροσβεστών συνεχίζουν τις προσπάθειες κατάσβεσης. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι οι σχολικές μονάδες στην ευρύτερη περιοχή του Κίτο θα παραμείνουν κλειστές μέχρι νεωτέρας οδηγίας.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image