Ερντογάν: Καταδίκασε τις επιθέσεις στο Λίβανο, ζητά παρέμβαση ΟΗΕ

Ερντογάν: Καταδίκασε τις επιθέσεις στο Λίβανο, ζητά παρέμβαση ΟΗΕ

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καταδίκασε τις ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο και κάλεσε τον ΟΗΕ να παρέμβει άμεσα για να σταματήσει η βία. Με τη δήλωση του αυτή, ο Ερντογάν τόνισε την αναγκαιότητα για διεθνή παρέμβαση, τονίζοντας ότι οι συνεχείς εχθροπραξίες απειλούν τη σταθερότητα στην περιοχή. Η Τουρκία, σύμφωνα με τα λόγια του προέδρου της, στέκεται ενάντια σε κάθε μορφή βίας και προωθεί την ειρήνη και τη συνεργασία μεταξύ των κρατών.

Ο Τούρκος πρόεδρος επισήμανε ότι η διεθνής κοινότητα έχει υποχρέωση να αντιδράσει και να λάβει μέτρα για την προστασία των πολιτών και την αποκατάσταση της ειρήνης. Οι δηλώσεις του Ερντογάν ήρθαν σε μια χρονική στιγμή που οι εντάσεις στην περιοχή είναι ιδιαίτερα αυξημένες, με τις επιθέσεις στο Λίβανο να προκαλούν ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε από τον ΟΗΕ να αναλάβει πιο ενεργή δράση και να χρησιμοποιήσει όλες τις δυνατές διπλωματικές οδούς για τη διασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image