Αποκάλυψη: Το Ισραήλ ήξερε το κρησφύγετο του Νασράλα μήνες τώρα

Αποκάλυψη: Το Ισραήλ ήξερε το κρησφύγετο του Νασράλα μήνες τώρα

Τα διαδοχικά χτυπήματα του ισραηλινού στρατού κατά της Χεζμπολάχ ξεκίνησαν την περασμένη εβδομάδα και αποτέλεσαν αφορμή για νέες αποκαλύψεις στον διεθνή τύπο. Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ των New York Times, το Ισραήλ γνώριζε για μήνες την ακριβή τοποθεσία που κρυβόταν ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα. Η ισραηλινή κυβέρνηση και οι μυστικές υπηρεσίες διεξήγαγαν έναν προσεκτικό και μυστικό σχεδιασμό για να παρακολουθούν τις κινήσεις του Νασράλα και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τα κρησφύγετά του.

Αυτή η στρατηγική αποκάλυψη δημιούργησε νέες εντάσεις στην περιοχή και η Χεζμπολάχ αναμένεται να προβεί σε αντίποινα κατά του Ισραήλ ως απάντηση στις ενέργειες αυτές. Η πληροφορία για την τοποθεσία του Νασράλα δεν αποτελεί μόνο μια στρατιωτική επιτυχία για το Ισραήλ, αλλά και μια αφορμή για τη διεθνή κοινότητα να αναρωτηθεί για τις επόμενες κινήσεις στην ανατολική Μεσόγειο. Το ερώτημα είναι πώς θα αντιδράσει η Χεζμπολάχ και ποια θα είναι η απάντηση της στις επιθέσεις αυτές. Η κατάσταση παραμένει έκρυθμη και οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την εξέλιξη των γεγονότων. 

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image