Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής | Αργυρό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα Robocores

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής | Αργυρό μετάλλιο για την ελληνική ομάδα Robocores

Το αργυρό μετάλλιο κατέκτησε η Ελληνική ομάδα Robocores στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Ντόρτμουντ της Γερμανίας. Η ομάδα συμμετείχε με το σύστημα Pop2See Smart Class, το οποίο έχει ως στόχο να βοηθάει παιδιά με απώλεια όρασης στις σχολικές τάξεις. Ειδικότερα, το Pop2See Smart Class επιτρέπει στους μαθητές ή φοιτητές με απώλεια όρασης, να παρακολουθούν το πρόγραμμα των γενικών σχολείων και των πανεπιστημίων, επιτρέποντάς τους να καταγράφουν και να υπαγορεύουν σημειώσεις, καθώς και να διαβάζουν κείμενα από τον πίνακα, σημειώσεις ή ακόμα και βιβλία.

Από τους πρώτους ανθρώπους που χρησιμοποίησαν το σύστημα της ομάδας ήταν η Μαρίνα Τριανταφυλλίδη, η οποία συνόδευσε την αποστολή στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτική. Επιπλέον, το περίπτερο της ομάδας επισκέφθηκαν, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Βασίλης Κοΐνης και η σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων, Φρίντα Γεωργίου, εκφράζοντας τον εντυπωσιασμό τους για την ομάδα και την επαγγελματική της παρουσία. Τέλος, η ομάδα αποτελούταν από την Αλίκη Ράγκου, πρωτοετή φοιτήτρια Χημικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Πατρών, τον Κωνσταντίνο Μαζαράκη, μαθητή 3ης Λυκείου στο Πρότυπο Γενικό Λύκειο Πατρών, τον Γιάννη Ράγκο, μαθητή 1ης Λυκείου στο 13ο ΓΕΛ Πατρών, και τον προπονητή τους, Σπύρο Τσουκαλά, που ασχολείται με το χώρο των startups.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάκριση της Ελληνικής ομάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς οδήγησε την Ελλάδα να αναδειχθεί 1η Ευρωπαϊκή δύναμη στη ρομποτική και 4η στον κόσμο, σύμφωνα με το WRO Hellas.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.