Εννέα λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Instagram για επιχειρήσεις

Εννέα λόγοι για να χρησιμοποιήσετε το Instagram για επιχειρήσεις

Άρθρο από mc-educate

Είναι το Instagram κατάλληλο για την επωνυμία σας;

Ναί! Να γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε το Instagram ως επιχείρηση, ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκετε.

Με περισσότερους από 25 εκατομμύρια επιχειρηματικούς λογαριασμούς στο Instagram και περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια που δαπανήθηκαν για διαφημίσεις στο Instagram πέρυσι, είναι σαφές ότι οι επωνυμίες επενδύουν σε αυτό το κανάλι.

Άλλοι, ωστόσο, παραμένουν στο περιθώριο, και ένας από τους κύριους λόγους είναι ότι (λανθασμένα) πιστεύουν ότι δεν έχουν τίποτα να δημοσιεύσουν.

Αυτό δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την αλήθεια.

Είτε είστε μια μοντέρνα εταιρεία B2C είτε μια παραδοσιακή εταιρεία B2B, υπάρχει μια θέση για εσάς στο «γραμμάριο».

Μην πέσετε στην παγίδα να πιστεύετε ότι η επιχείρησή σας δεν έχει κάτι οπτικά ενδιαφέρον να δημοσιεύσει.

Με λίγη δημιουργικότητα και στρατηγικό σχεδιασμό, θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά που μπορείτε να δημοσιεύσετε στο Instagram.

Ακολουθούν 9 λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιήσετε το Instagram ως επιχείρηση, ανεξάρτητα από τον κλάδο σας.

1. Οι πελάτες το περιμένουν

influencer posting social media

Οι πελάτες θα σας αναζητήσουν στο Instagram.

Μπορεί να σας αναζητήσουν συγκεκριμένα με το όνομα ή με hashtags που σχετίζονται με την επιχείρηση ή την τοποθεσία σας.

Είτε έτσι είτε αλλιώς, το να μην σας βρω είναι μια κακή εμπειρία.

Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να είστε απίστευτα ενεργοί στο Instagram, η καλύτερη πρακτική είναι να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό που, τουλάχιστον, θα έχει το όνομα της επιχείρησής σας, τα στοιχεία επικοινωνίας και μερικές αναρτήσεις για την προβολή της επωνυμίας σας.

Σε κάθε περίπτωση, δεν θέλετε αυτή η αναζήτηση να είναι κενή - ή, ακόμη χειρότερα, να τους οδηγήσει σε έναν ανταγωνιστή.

2. Είναι ένα σήμα εμπιστοσύνης

customer review satisfaction feedback survey concept

Η κατοχή ενός λογαριασμού Instagram - ειδικά ενός επαληθευμένου λογαριασμού Instagram - είναι ένα ακόμη σημάδι ότι η επιχείρησή σας είναι αξιόπιστη, πραγματική και διαφανής.

Εάν ασχολείστε αποκλειστικά με διαδικτυακές επιχειρηματικές εργασίες, το να έχετε έναν ακόμη λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης όπου οι πελάτες σας μπορούν να γνωρίσουν την επιχείρησή σας είναι πολύτιμο.

3. Οι πελάτες και οι χρήστες σας μπορούν να σας προσθέσουν ετικέτα

Ας υποθέσουμε ότι προσφέρετε σε έναν πελάτη εξαιρετικές υπηρεσίες, ή ότι ένας πελάτης είναι ενθουσιασμένος για ένα προϊόν που μόλις αγόρασε από εσάς.

Είναι πολύ πιθανό να μπουν στο Instagram για να μοιραστούν την ιστορία και η λαμπερή κριτική τους είναι χρυσή.

Αυτό είναι το είδος του πράγματος στο οποίο θέλετε οπωσδήποτε να έχετε ετικέτα ή αλλιώς #tag, ώστε να μπορεί να εμφανίζεται στον λογαριασμό σας στο Instagram.

Αλλά εδώ είναι το πράγμα - εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Instagram για αρχή, ο πελάτης δεν θα μπορέσει ποτέ να σας προσθέσει ετικέτα και είναι μια τεράστια χαμένη ευκαιρία.

4. Μπορείτε να προσθέσετε μία ετικέτα και να πουλήσετε τα προϊόντα σας

Εάν πουλάτε προϊόντα, η δυνατότητα κοινής χρήσης φωτογραφιών και βίντεο στο Instagram που συνδέονται απευθείας με αυτά τα προϊόντα είναι μια σημαντική νίκη.

Για να επωφεληθείτε από αυτήν τη δυνατότητα, πρέπει να δημιουργήσετε έναν κατάλογο προϊόντων από τη σελίδα σας στο Facebook (από εκεί αντλεί τις πληροφορίες προϊόντος το Instagram).

5. Επιστρέψτε στον ιστότοπό σας

website traffic from social media

Δεν είναι μόνο προϊόντα που μπορείτε να παρουσιάσετε από τον λογαριασμό σας στο Instagram – είναι επίσης white papers, infographics, blog posts, και οποιοδήποτε άλλο περιεχόμενο δημοσιεύετε στον ιστότοπό σας.

Το Instagram είναι ένα ακόμα κανάλι κοινωνικής δικτύωσης όπου μπορείτε να επαναφέρετε την επισκεψιμότητα στον ιστότοπό σας.

Μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή της κοινής χρήσης στο Facebook ή στο Twitter απευθείας από το Instagram, ή να χρησιμοποιήσετε έναν social dashboard ελέγχου που σας επιτρέπει να δημοσιεύετε το ίδιο μήνυμα σε διαφορετικά κανάλια κοινωνικής δικτύωσης με μερικά κλικ.

6. Διαδικτυακή Διαχείριση Φήμης

Όσον αφορά τη διαχείριση της φήμης στο Διαδίκτυο και τη βελτιστοποίηση μηχανών αναζήτησης για το όνομα της επωνυμίας σας, πρέπει να έχετε έναν λογαριασμό Instagram.

Η διαδικτυακή σας φήμη είναι κρίσιμης σημασίας για την επιχείρησή σας και για αυτόν τον λόγο, πρέπει να είστε προσεκτικοί σχετικά με το τι συμβαίνει όταν οι πελάτες αναζητούν το όνομα της επιχείρησής σας ή της επωνυμίας σας.

Εκτός από τον ιστότοπό σας, τα κανάλια κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται συνήθως και στην πρώτη σελίδα των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης.

Για αυτόν τον λόγο, είναι η καλύτερη πρακτική να δημιουργείτε επαγγελματικούς λογαριασμούς σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα (συμπεριλαμβανομένου του Instagram) με την επωνυμία σας, ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να τους χρησιμοποιείτε συχνά.

Η ιδέα εδώ είναι να ελέγχετε τη σελίδα αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης όσο περισσότερο μπορείτε, δημιουργώντας προφίλ και περιεχόμενο που παραπέμπει στην επωνυμία σας.

Με αυτόν τον τρόπο, σε περίπτωση που λάβετε κακή δημοσιότητα στο διαδίκτυο, ο ιστότοπος και οι λογαριασμοί σας στα κοινωνικά δίκτυα έχουν μια ευκαιρία να καταταχθούν πάνω από οποιοδήποτε αρνητικό περιεχόμενο.

7. Οι ανταγωνιστές σας είναι στο Instagram

businessman competitors

Εάν δεν έχετε λογαριασμό στο Instagram και οι ανταγωνιστές σας έχουν, τους προσφέρετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Αν σας απασχολεί το είδος του περιεχομένου να δημοσιεύσετε στο Instagram, δείτε τι κάνουν οι ανταγωνιστές σας.

Θα σας δώσει άφθονη έμπνευση για αυτό που μπορείτε να κάνετε επίσης!

8. Δικτύωση

Το Instagram είναι επίσης ένα χρήσιμο εργαλείο δικτύωσης.

Μπορείτε να κάνετε like, να σχολιάζετε και να στέλνετε μηνύματα σε άλλες ομοϊδεάτες επιχειρήσεις ή άτομα και να δημιουργήσετε μια σχέση μαζί τους με την πάροδο του χρόνου με ουσιαστικές αλληλεπιδράσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, αν θέλετε ποτέ να τους προσεγγίσετε στον πραγματικό κόσμο ή να τους συναντήσετε σε μια εκδήλωση, θα έχετε ήδη βάλει τα θεμέλια στο Instagram.

9. Μπορείτε να προσελκύσετε ταλέντο

Κάθε φορά που οι άνθρωποι σκέφτονται να εργαστούν με ή για μια νέα εταιρεία, θέλουν να μάθουν πώς είναι πραγματικά.

Το να τους δώσετε μια διαφανή ματιά σε στιγμές από τα παρασκήνια στο Instagram (και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γενικότερα) είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αναδείξετε την εταιρική σας κουλτούρα.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.