Τουρκικό ΥΠΕΞ | Καταδίκασε με ανακοίνωση την επίθεση στο προξενείο του Ανόβερου

Τουρκικό ΥΠΕΞ | Καταδίκασε με ανακοίνωση την επίθεση στο προξενείο του Ανόβερου

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την επίθεση που έλαβε χώρα στο γενικό προξενείο της Τουρκίας στο Ανόβερο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ομάδα Κούρδων επιτέθηκε στο προξενείο, προξενώντας ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας χαρακτήρισε την επίθεση απαράδεκτη και τρομοκρατική ενέργεια. Κατηγόρησε επίσης τις γερμανικές αρχές για χαλαρότητα στην προστασία των διπλωματικών αποστολών. Η ανακοίνωση καλεί τις γερμανικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του τουρκικού προξενείου και του προσωπικού του. Ζητά επίσης την άμεση σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Τη νύχτα της 26ης Μαρτίου, υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK επιτέθηκαν στην είσοδο του Γενικού Προξενείου της Δημοκρατίας της Τουρκίας στο Ανόβερο. Κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Μετά την επίθεση, επικοινωνήσαμε με Γερμανούς αξιωματούχους και τους υπενθυμίσαμε ότι είναι υπεύθυνοι για την ασφάλεια των πολιτών και των διπλωματικών αποστολών μας και ότι οι προκλήσεις κατά της τουρκικής κοινότητας στην Ευρώπη δεν πρέπει να γίνονται ανεκτές.

Η τρομοκρατική οργάνωση PKK, στριμωγμένη πλέον στη γωνία, εντείνει τις ενέργειές της εναντίον της τουρκικής κοινότητας στην Ευρώπη. Χάρη στην κοινή λογική των πολιτών μας, οι προκλήσεις αυτές δεν έχουν οδηγήσει σε σοβαρότερα επεισόδια.

Αναμένουμε από τις ενδιαφερόμενες χώρες να επιδείξουν μηδενική ανοχή στις ενέργειες των υποστηρικτών της τρομοκρατικής οργάνωσης και να οδηγήσουν τους δράστες στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό".

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.