Ε.Ε. | Έρευνα για το TikTok Lite και το πρόγραμμα ανταμοιβών

Ε.Ε. | Έρευνα για το TikTok Lite και το πρόγραμμα ανταμοιβών

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανοίγει ένα νέο μέτωπο κατά του TikTok, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την τήρηση της νομοθεσίας για τις ψηφιακές υπηρεσίες (DSA) από την δημοφιλή πλατφόρμα βίντεο. Η έρευνα εστιάζει στην κυκλοφορία του TikTok Lite στη Γαλλία και την Ισπανία και συγκεκριμένα στο πρόγραμμα ανταμοιβών "Task and Reward Program".

Σύμφωνα με την Επιτροπή, το TikTok ενδέχεται να μην ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία πριν από την κυκλοφορία του TikTok Lite. Η DSA υποχρεώνει τις "πολύ μεγάλες διαδικτυακές πλατφόρμες" να αξιολογούν τυχόν κινδύνους και να λαμβάνουν μέτρα πριν από την υλοποίηση νέων λειτουργιών.

Η Επιτροπή εκφράζει ανησυχίες για το πρόγραμμα ανταμοιβών, το οποίο θεωρεί ότι ενδέχεται να έχει εθιστικό χαρακτήρα, ιδίως για τα παιδιά. Η έλλειψη αποτελεσματικών μηχανισμών επαλήθευσης ηλικίας στο TikTok εντείνει την ανησυχία, καθώς η πλατφόρμα δεν φέρεται να έχει λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δείχνει αποφασισμένη να διασφαλίσει την τήρηση της νομοθεσίας από τις μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, θέτοντας στο επίκεντρο την προστασία των χρηστών, ιδίως των ευάλωτων ομάδων όπως τα παιδιά.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.