Δραματική μάχη για τον απεγκλωβισμό 127 ανθρώπων στην Ταϊβάν μετά τον ισχυρό σεισμό - Βίντεο

Δραματική μάχη για τον απεγκλωβισμό 127 ανθρώπων στην Ταϊβάν μετά τον ισχυρό σεισμό - Βίντεο

Στιγμές αγωνίας ζει  το Ταϊβάν μετά τον σφοδρό σεισμό των 7,5 ρίχτερ που έπληξε την ανατολική ακτή της χώρας, αφήνοντας πίσω του θανάτους, τραυματισμούς και δεκάδες εγκλωβισμένους. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 736 έχουν τραυματιστεί, ενώ 127 αγνοούνται, παγιδευμένοι σε δύο σήραγγες και τέσσερα λεωφορεία.

Αγωνιώδεις προσπάθειες καταβάλλονται από τα σωστικά συνεργεία, τα οποία μάχονται με το χρόνο για τον απεγκλωβισμό των αγνοουμένων. 77 από αυτούς, μεταξύ των οποίων και δύο Γερμανοί, βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε δύο σήραγγες κάτω από βουνά στην κομητεία Χουαλιέν, ενώ οι υπόλοιποι 50 είναι εγκλωβισμένοι σε λεωφορεία που ταξίδευαν από το κέντρο της πόλης Χουαλιέν. Η σεισμική δόνηση, η ισχυρότερη που έχει πλήξει την Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, σημειώθηκε στις 07:58 τοπική ώρα (02:58 ώρα Ελλάδας) με εστιακό βάθος 15,5 χλμ.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στα ΜΚΔ δείχνουν διασώστες να προσπαθούν να απομακρύνουν κατοίκους από τα παράθυρα κτιρίων, ενώ σε άλλα σημεία της χώρας έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

Δείτε το βίντεο

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.