Qatargate | Εύα Καϊλή - Κίνδυνος επιστροφής στη φυλακή και άρση ασυλίας

Qatargate | Εύα Καϊλή - Κίνδυνος επιστροφής στη φυλακή και άρση ασυλίας

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Politico, η Εύα Καϊλή, πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, έρχεται αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της επιστροφής στη φυλακή. Ο Γκονζάλο Μπόγιε, ένας εκ των δικηγόρων της, προειδοποίησε μέλη της επιτροπής Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου ότι η κ. Καϊλή "απειλείται με επανένταξη στη φυλακή εάν προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, άμεσο ή έμμεσο, για την υπόθεσή της στα ΜΜΕ".

Η προειδοποίηση βασίζεται σε δικαστική εντολή της επικεφαλής της έρευνας Qatargate, Ορελί Ντεζέφ, η οποία απαγορεύει στην κ. Καϊλή οποιαδήποτε επαφή με τον Τύπο σχετικά με την υπόθεση. Η κ. Ντεζέφ επισημαίνει ότι η κ. Καϊλή, ως βασική ύποπτος με κατηγορίες για διαφθορά, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, οφείλει να τηρήσει σιωπή για την ομαλή διεξαγωγή της έρευνας.

Παράλληλα, η κ. Καϊλή καλείται να αντιμετωπίσει και μια νέα πρόκληση: την άρση της ασυλίας της στο Ευρωκοινοβούλιο. Σήμερα, οι ευρωβουλευτές ψηφίζουν επί πρότασης για άρση της ασυλίας της, σχετικά με φερόμενη κατάχρηση βουλευτικών αποζημιώσεων. Η κ. Καϊλή κατηγορείται για δόλια δαπάνη 120.000-150.000 ευρώ δημοσίου χρήματος, με την απειλή ποινής κάθειρξης από 5 έως 15 χρόνια σε περίπτωση καταδίκης.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.