Διεθνής βοήθεια για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κολομβία

Διεθνής βοήθεια για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών στην Κολομβία

Η Κολομβία απηύθυνε χθες Πέμπτη διεθνή έκκληση βοήθειας για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη χώρα, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Μπογοτά. Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περίπου 6.000 στρέμματα δάσους και έχουν θέσει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Σύμφωνα με το ινστιτούτο Υδρολογίας, Μετεωρολογίας και Περιβαλλοντικών Μελετών (IDEAM), το 87% της χώρας αντιμετωπίζει "ύψιστο κίνδυνο" από τις πυρκαγιές. Ο Κολομβιανός πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Χιλή, το Περού και ο Καναδάς έχουν ήδη ανταποκριθεί στο αίτημα βοήθειας της χώρας. Συνολικά 31 πυρκαγιές ήταν ενεργές χθες σε πέντε επαρχίες της Κολομβίας. Τέσσερις από αυτές μαίνονται στην πρωτεύουσα, ενώ μία πλησιάζει σε κατοικημένη περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μπογοτά Κάρλος Φερνάντο Γκαλάν δήλωσε ότι ο καπνός από τις πυρκαγιές έχει καλύψει το κέντρο της πόλης και ότι οι αρχές έχουν αναπτυχθεί για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες. Ζήτησε από τους κατοίκους να φορούν μάσκα και να αποφεύγουν την άσκηση σε εξωτερικούς χώρους.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.