Συναγερμός για την αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά 11-15 ετών - Ο ΠΟΥ χτυπάει το καμπανάκι

Συναγερμός για την αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά 11-15 ετών - Ο ΠΟΥ χτυπάει το καμπανάκι

Σύμφωνα με ανησυχητική έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), η χρήση αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων στα παιδιά ηλικίας 11 έως 15 ετών αγγίζει ανησυχητικά υψηλά επίπεδα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία τους. Η έκθεση, η οποία εστιάζει σε δεδομένα από 280.000 νέους στην Ευρώπη, την Κεντρική Ασία και τον Καναδά, αποκαλύπτει ότι:

  • Περίπου το 32% των 15χρονων έχει ήδη δοκιμάσει ηλεκτρονικό τσιγάρο, με το 20% να δηλώνει χρήση έστω και μια φορά τον προηγούμενο μήνα.
  • Τα ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών κρίνονται "ανησυχητικά" από τον ΠΟΥ.

Αυτές οι τάσεις προκαλούν έντονη ανησυχία στους ειδικούς δημόσιας υγείας, καθώς η χρήση εθιστικών ουσιών σε νεαρή ηλικία μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την μελλοντική υγεία των παιδιών. Ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Hans Kluge, χτυπάει το καμπανάκι, τονίζοντας: "Η γενικευμένη χρήση βλαπτικών ουσιών από τα παιδιά σε πολλές χώρες της Ευρώπης αποτελεί σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία".

Για να αντιμετωπιστεί η ανησυχητική αυτή τάση, ο ΠΟΥ προτείνει:

  • Αύξηση των φόρων σε αλκοόλ και ηλεκτρονικά τσιγάρα
  • Περιορισμός των σημείων πώλησης και των διαφημίσεων
  • Απαγόρευση των αρωματικών ουσιών στα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.