Νότια Κορέα | Σε διαθεσιμότητα 4.900 απεργοί ειδικευόμενοι γιατροί

Νότια Κορέα | Σε διαθεσιμότητα 4.900 απεργοί ειδικευόμενοι γιατροί

Η ιατρική κοινότητα της Νότιας Κορέας βρίσκεται σε αναβρασμό μετά την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα 4.900 ειδικευόμενους γιατρούς που συμμετείχαν σε απεργία διαμαρτυρόμενοι για τις μεταρρυθμίσεις στις ιατρικές σπουδές. Περίπου 12.000 ειδικευόμενοι, το 93% του συνόλου, απουσίασαν από τα νοσοκομεία, αγνοώντας τις κυβερνητικές εντολές επιστροφής. Η μαζική αποχώρηση δημιούργησε χάος στο σύστημα υγείας, με πολλές θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις να αναβάλλονται.

Η κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τερματίσει την απεργία, άρχισε να στέλνει διοικητικές ειδοποιήσεις στους απεργούς, το πρώτο βήμα για την αναστολή των αδειών άσκησης επαγγέλματος για τρεις μήνες. Μέχρι στιγμής, πάνω από 4.900 γιατροί έχουν λάβει τις ειδοποιήσεις. Παράλληλα, η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να μην τιμωρήσει τους γιατρούς που θα επιστρέψουν άμεσα στις θέσεις τους, ενώ υποσχέθηκε να λάβει υπόψη τις περιστάσεις και να τους προστατεύσει εάν επιστρέψουν πριν από το τέλος της διοικητικής διαδικασίας.

Η ιατρική κοινότητα αντιδρά έντονα στην απόφαση της κυβέρνησης, θεωρώντας την άδικη και αυταρχική. Ο Ιατρικός Σύλλογος της Κορέας, ο φορέας που ηγήθηκε της απεργίας, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την σκληρή στάση της και καλεί σε διάλογο για την επίλυση της διαφοράς.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.