Μιλάνο | Eξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πώλησης παγωτού και πίτσας μετά τα μεσάνυχτα

Μιλάνο | Eξετάζει το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πώλησης παγωτού και πίτσας μετά τα μεσάνυχτα

Σε μια αμφιλεγόμενη προσπάθεια για την καταπολέμηση της θορυβώδους νυχτερινής ζωής, οι αρχές του Μιλάνου εξετάζουν το ενδεχόμενο απαγόρευσης της πώλησης παγωτού και πίτσας μετά τα μεσάνυχτα. Ο προτεινόμενος νόμος, που έχει προκαλέσει αντιδράσεις από ντόπιους πωλητές και λάτρεις του παγωτού, στοχεύει στην προστασία της ησυχίας και της υγείας των κατοίκων.

Εάν ψηφιστεί, ο νόμος θα απαγορεύει την πώληση φαγητού σε πακέτο, συμπεριλαμβανομένης της πίτσας και των ποτών, μετά τις 12:30 π.μ. τις καθημερινές και 1:30 π.μ. τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες. Η απαγόρευση θα ισχύει σε 12 περιοχές του Μιλάνου, γνωστές για τη νυχτερινή τους ζωή, όπως οι Brera, Ticinese, Navigli και Darsena. Παρ' ό,τι οι αρχές ελπίζουν ότι η απαγόρευση θα μειώσει τον θόρυβο και την αναστάτωση, πολλοί εκφράζουν ανησυχίες για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις και την κουλτούρα του φαγητού. Κάποιοι μάλιστα την χαρακτηρίζουν πολιτισμικό ξεπέρασμα και επίθεση στην ιταλική παράδοση.

Τον περασμένο μήνα, ο δήμαρχος Τζιουζέπε Σάλα δήλωσε ότι «ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού διαμαρτύρεται για υπερβολικό θόρυβο». «Στο πλαίσιο του ρόλου μου πρέπει να ακούω όλους τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πρέπει να εργαστούν και εκείνων που θέλουν να κάνουν τις δουλειές τους», πρόσθεσε ο Σάλα.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.