Σοκ και τρόμος στο αεροδρόμιο JFK | Αεροσκάφος της Swiss Air κινδύνευσε να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη

Σοκ και τρόμος στο αεροδρόμιο JFK | Αεροσκάφος της Swiss Air κινδύνευσε να συγκρουστεί με άλλα 4 αεροσκάφη

Ένα αεροσκάφος της Swiss Air βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τραγωδία, καθώς λίγο έλειψε να συγκρουστεί με 4 άλλα αεροσκάφη στο Διεθνές Αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Το περιστατικό, που εκτυλίχθηκε λίγο πριν την απογείωση, προκάλεσε σοκ και τρόμο τόσο στους επιβάτες όσο και στο προσωπικό του αεροδρομίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πτήση της Swiss Air με προορισμό τη Ζυρίχη έλαβε άδεια απογείωσης από τον πύργο ελέγχου και άρχισε να κινείται στον διάδρομο αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ωστόσο, την τελευταία στιγμή, ο έμπειρος πιλότος αντιλήφθηκε το τραγικό λάθος που είχε γίνει. Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, σε μια αδιανόητη παράβλεψη, είχαν δώσει ταυτόχρονα άδεια απογείωσης σε άλλα 4 αεροσκάφη, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο πέντε αεροσκάφη και εκατοντάδες ανθρώπους.

Ακολουθώντας τα πρωτόκολλα ασφαλείας με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ο πιλότος της Swiss Air πάτησε τα φρένα, καταφέρνοντας να σταματήσει το αεροσκάφος σε απόσταση αναπνοής από τα υπόλοιπα. Η έγκαιρη αντίδρασή του απέτρεψε μια τραγωδία που θα άφηνε άσβεστο στίγμα στην ιστορία της αεροπορίας.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.