Ισπανία και Ιρλανδία ασκούν πίεση στην ΕΕ για έρευνα των ισραηλινών παραβιάσεων στη Γάζα

Ισπανία και Ιρλανδία ασκούν πίεση στην ΕΕ για έρευνα των ισραηλινών παραβιάσεων στη Γάζα

Σε μια κοινή κίνηση, η Ισπανία και η Ιρλανδία κάλεσαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να διερευνήσει άμεσα εάν το Ισραήλ τηρεί τις δεσμεύσεις του για τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Λωρίδα της Γάζας. Η πρωτοβουλία έρχεται ως απάντηση στην κρίσιμη κατάσταση στη Ράφα, όπου έχει καταφύγει μεγάλο μέρος του πληθυσμού του θύλακα.

"Μπροστά στην τραγική κατάσταση στη Ράφα, η Ισπανία και η Ιρλανδία έστειλαν επιστολή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή", δήλωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ σε ανάρτησή του στο Twitter. "Ζητούμε από την Επιτροπή να ερευνήσει άμεσα εάν το Ισραήλ τηρεί τις δεσμεύσεις του όσον αφορά τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γάζα."

Η επιστολή, που υπογράφηκε από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών, τονίζει την ανάγκη για λογοδοσία από πλευράς του Ισραήλ, δεδομένης της ανησυχητικής κατάστασης στη Ράφα. Ο πληθυσμός της περιοχής, που αντιπροσωπεύει πάνω από το μισό του συνολικού πληθυσμού της Γάζας, έχει υποστεί δραματικές συνέπειες από τον ισραηλινό αποκλεισμό και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.