Kίνδυνος για τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στην Αλεξάνδρεια μετά από 168 χρόνια ζωής

Kίνδυνος για τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στην Αλεξάνδρεια μετά από 168 χρόνια ζωής

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού στην Αλεξάνδρεια, μνημείο ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς με 168 χρόνια ζωής. Ο χρόνος έχει αφήσει τα σημάδια του στο κτίριο, καθιστώντας άμεσα αναγκαία την αποκατάστασή του. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ. Ανδρέας Βαφειάδης, εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον του ναού, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη για χρηματοδότηση. Χωρίς άμεση παρέμβαση, ο ναός κινδυνεύει να σφραγιστεί, με δραματικές συνέπειες για την ιστορική και θρησκευτική κληρονομιά της περιοχής.

Απευθύνοντας έκκληση προς την ελληνική ομογένεια και τους φορείς, ο κ. Βαφειάδης ζητά την υποστήριξή τους για την σωτηρία του μνημείου. O κ. Βαφειάδης, υπογραμμίζει:

«H Ελληνιστική Αλεξάνδρεια του πολιτισμού, των γραμμάτων και των επιστημών, η Αλεξάνδρεια των μεγάλων ευεργετών και του κλέους χτυπημένη από τη φθορά του χρόνου αναζητά την αρωγή της μητέρας πατρίδας, την οποία τόσο στήριξε στο σπουδαίο της παρελθόν. Αβέρωφ, Μπενάκης, Σαλβάγος, Τοσίτσας άφησαν παρακαταθήκη σπουδαία εκπαιδευτικά και φιλανθρωπικά ιδρύματα τόσο στην Αλεξάνδρεια, όσο και στην Ελλάδα. Οι πόροι της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας φθίνουν όλο και περισσότερο και απευθύνουμε έκκληση σε ευήκοα ώτα για την ανακαίνιση του σπουδαίου μας ναού, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που κινδυνεύει να σφραγιστεί λόγω σημαντικών φθορών στην οροφή και τα θεμέλια».

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.