28 απολύσεις στην Google μετά από διαμαρτυρίες για το Ισραήλ και το Project Nimbus

28 απολύσεις στην Google μετά από διαμαρτυρίες για το Ισραήλ και το Project Nimbus

Σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που διέρρευσε στο CNBC, η Google απέλυσε 28 υπαλλήλους την Τετάρτη. Οι απολύσεις έρχονται μετά από μια σειρά διαμαρτυριών που αφορούσαν τόσο τις εργασιακές συνθήκες, όσο και τη συνεργασία της εταιρείας με την ισραηλινή κυβέρνηση και τον στρατό μέσω του Project Nimbus.

Το Project Nimbus αφορά σε μια σύμβαση που έχει συνάψει η Google με το Ισραήλ, παρέχοντας υπηρεσίες τεχνητής νοημοσύνης. Η συμφωνία έχει προκαλέσει αντιδράσεις από πολλούς υπαλλήλους, οι οποίοι ανησυχούν για τις ηθικές συνέπειες της συνεργασίας με ένα κράτος που κατηγορείται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μία ημέρα πριν από τις απολύσεις, εννέα εργαζόμενοι της Google συνελήφθησαν με την κατηγορία της καταπάτησης, έπειτα από καθιστικές διαμαρτυρίες στα γραφεία της εταιρείας στη Νέα Υόρκη και στο Σάνιβεϊλ της Καλιφόρνια. Μία από τις διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκε μάλιστα στο γραφείο του Τόμας Κουριάν, διευθύνοντος συμβούλου του Google Cloud. Η Google αρνείται ότι οι απολύσεις σχετίζονται με τις διαμαρτυρίες, υποστηρίζοντας ότι οφείλονται σε εσωτερικές αναδιοργανώσεις. Ωστόσο, πολλοί υπάλληλοι αμφισβητούν αυτή την εξήγηση, θεωρώντας ότι οι απολύσεις αποτελούν πράξη εκφοβισμού και φίμωσης.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.