Ευρώπη | Οπλικά συστήματα έφεραν κέρδη δισεκατομμυρίων σε ΗΠΑ και Γαλλία

Ευρώπη | Οπλικά συστήματα έφεραν κέρδη δισεκατομμυρίων σε ΗΠΑ και Γαλλία

Η σκιά του πολέμου στην Ουκρανία ρίχνει βαρύ το πέπλο της πάνω από την Ευρώπη, τροφοδοτώντας μια άνευ προηγουμένου κούρσα εξοπλισμών. Τα στοιχεία σοκάρουν: Oι εισαγωγές όπλων στην Ευρώπη σχεδόν διπλασιάστηκαν την τετραετία 2019-2022 σε σύγκριση με την προηγούμενη (2014-2018).

Η Ουκρανία στο επίκεντρο: Η εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας αναδεικνύεται, όπως ήταν αναμενόμενο, ο μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων στην Ευρώπη μετά την εισβολή της Ρωσίας, αγοράζοντας οπλικά συστήματα από τουλάχιστον 30 κράτη.

ΗΠΑ: Ο κυρίαρχος του παιχνιδιού: Η αμερικανική πολεμική βιομηχανία ακμάζει, με τις ΗΠΑ να ηγούνται αδιαμφισβήτητα της αγοράς, αυξάνοντας τις πωλήσεις τους κατά 17% και φτάνοντας το 42% των παγκόσμιων εξαγωγών. Η Ευρώπη, όντας σε μεγάλο βαθμό εξαρτημένη από τα αμερικανικά οπλικά συστήματα, τροφοδοτεί άθελά της την αμερικανική κυριαρχία.

Γαλλία: Ο "σιωπηλός" κερδισμένος: Η Γαλλία εκτοξεύει τις πωλήσεις όπλων της κατά 47%, σκαρφαλώνοντας στη 2η θέση των μεγαλύτερων εξαγωγέων παγκοσμίως, εκτοπίζοντας τη Ρωσία. Η γαλλική πολεμική βιομηχανία καρπώνεται τους καρπούς της ευρωπαϊκής ανασφάλειας.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.