EURO 2024 | Πιέσεις για 26άδα ποδοσφαιριστών από τους ομοσπονδιακούς προπονητές

EURO 2024 | Πιέσεις για 26άδα ποδοσφαιριστών από τους ομοσπονδιακούς προπονητές

Με το EURO 2024 να πλησιάζει, οι ομοσπονδιακοί προπονητές των 32 φιναλίστ ασκούν πίεση στην UEFA για να επιτρέψουν την κλήση 26 ποδοσφαιριστών αντί για 23, όπως ίσχυε έως τώρα. Η αύξηση του αριθμού κρίνεται απαραίτητη λαμβάνοντας υπόψη:

  • Πιθανές απρόσμενες καταστάσεις: Η πανδημία COVID-19 και η διεξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 σε χειμερινή περίοδο λειτούργησαν ως "stress test", αναδεικνύοντας την ανάγκη για ευελιξία.
  • Πυκνό πρόγραμμα: Το EURO 2024 διεξάγεται εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου, θέτοντας πιέσεις στην σωματική κατάσταση των αθλητών.
  • Ενίσχυση του ανταγωνισμού: Η διεύρυνση του ρόστερ προσφέρει στους προπονητές περισσότερες επιλογές και αυξά τον ανταγωνισμό μεταξύ των ποδοσφαιριστών.

Ηγέτιδα φυσιογνωμία στην διεκδίκηση για 26άδα είναι ο προπονητής της Αγγλίας, Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, ο οποίος έθιγε το θέμα σε πρόσφατη συνάντηση με την UEFA. Άλλοι ομοσπονδιακοί προπονητές συμμερίζονται την άποψή του. Η UEFA, προς το παρόν, δείχνει δισταγμό. Η επιστροφή στις 23άδες μετά τα έκτακτα μέτρα του EURO 2020 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 φαντάζει ως η επικρατέστερη επιλογή. Ο χρόνος πιέζει, καθώς η καταληκτική ημερομηνία για την επιβεβαίωση των ρόστερ (8 Ιουνίου) πλησιάζει. Η UEFA καλείται να λάβει μια οριστική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις εύλογες ανησυχίες των ομοσπονδιακών προπονητών.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.