ΕΕ | Οι αγρότες της Ευρώπης ταράζουν τα νερά της Συνόδου Κορυφής - Βίντεο

Οι αγρότες της Ευρώπης έστειλαν ένα ισχυρό μήνυμα διαμαρτυρίας στους ηγέτες της ΕΕ, με μια μαζική διαδήλωση στις Βρυξέλλες, την ημέρα της Συνόδου Κορυφής. Περισσότερα από 1.000 τρακτέρ έφτασαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, αποκλείοντας τους δρόμους γύρω από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις πολιτικές της ΕΕ στον τομέα της γεωργίας, τις οποίες θεωρούν άδικες και αναποτελεσματικές.

Η διαδήλωση ξεκίνησε ειρηνικά, αλλά γρήγορα εξελίχθηκε σε επεισόδια. Οι αγρότες έκαψαν παλέτες, έριξαν πέτρες και αυγά και προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια. Η αστυνομία αναγκάστηκε να παρέμβει για να αποκαταστήσει την τάξη, αλλά η διαδήλωση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ. Η οργή των αγροτών είναι αποτέλεσμα μιας σειράς παραγόντων, όπως η αύξηση των τιμών των καυσίμων και των λιπασμάτων, η μείωση των αποδόσεων των καλλιεργειών και η επισιτιστική κρίση που προκαλείται από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι αγρότες ζητούν από τους ηγέτες της ΕΕ να λάβουν μέτρα για να στηρίξουν τον αγροτικό τομέα, όπως τη μείωση των τιμών των εισροών, τη στήριξη των τιμών των αγροτικών προϊόντων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ευρωπαϊκής γεωργίας.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.