Ρωσικό αρτοποιείο παράγει drones για τον στρατό

Ρωσικό αρτοποιείο παράγει drones για τον στρατό

Ένα αρτοποιείο στην κεντρική Ρωσία παράγει τώρα drones για τον στρατό, σε μια προσπάθεια του Κρεμλίνου να εμπλέξει την πολιτική βιομηχανία στην πολεμική προσπάθεια στην Ουκρανία. Το εργοστάσιο ψωμιού Tambov, το οποίο συνήθως παράγει καρβέλια και άλλα προϊόντα ζύμης, ξεκίνησε τη συναρμολόγηση μικρών drones τον Φεβρουάριο του 2023. Τα drones αυτά, που ονομάζονται Bekas, χρησιμοποιούνται από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία για επιτήρηση, αναγνώριση και επιθέσεις.

Σε ένα ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης, ένα από τα αφεντικά του αρτοποιείου επιδεικνύει μισή ντουζίνα drones Bekas δίπλα σε μια σειρά από φρεσκοψημένα ψωμάκια. "Μυρίζουν ακόμα και σαν φρέσκο ​​ψωμί!" λέει ο Ρώσος δημοσιογράφος Alexander Rogatkin κρατώντας ένα από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και το μυρίζοντας το.

Τα περισσότερα από τα εξαρτήματα για το Bekas αγοράζονται μέσω Διαδικτύου, επιτρέποντας στους αρτοποιούς να διατηρήσουν το κόστος μεταξύ 25.000 και 50.000 ρωσικών ρουβλίων (περίπου 270-540 δολάρια) ανά drone. Η Tambov κατασκευάζει τώρα περίπου 250 drones το μήνα. Η απόφαση του αρτοποιείου να ασχοληθεί με την κατασκευή drones είναι μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Κρεμλίνου να κινητοποιήσει την πολιτική βιομηχανία για να υποστηρίξει τον πόλεμο στην Ουκρανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορίου της Ρωσίας, περισσότερες από 500 ελαφρές βιομηχανικές εταιρείες έχουν μετατραπεί σε μονάδες παραγωγής εξοπλισμού για τον στρατό.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.