27χρονος δρομέας έγραψε ιστορία διασχίζοντας την Αφρική - Βίντεο

Ο Ρας Κουκ, ένας 27χρονος δρομέας από τη Μεγάλη Βρετανία, ολοκλήρωσε χθες ένα άθλο άνευ προηγουμένου, τερματίζοντας ένα επικό ταξίδι 16.000 χιλιομέτρων που τον έφερε από το νοτιότερο άκρο της Αφρικής στο βορειότερο.

Ξεκινώντας από το Ακρωτήριο Agulhas στη Νότια Αφρική στις 22 Απριλίου 2023, ο Κουκ διέσχισε 16 χώρες σε 352 ημέρες, τρέχοντας κατά μέσο όρο έναν μαραθώνιο κάθε μέρα. Ο άθλος του, πέρα από σωματική υπέρβαση, αγγίζει και την ψυχή, καθώς ο Κουκ χρησιμοποίησε το τρέξιμο ως μέσο για να ξεπεράσει προβλήματα ψυχικής υγείας, εθισμό στον τζόγο και αλκοολισμό.

"Ήταν μια διαδρομή γεμάτη με σωματικές και ψυχικές προκλήσεις," δήλωσε ο Κουκ στους συγκεντρωμένους υποστηρικτές του στην Τυνησία. "Υπήρχαν στιγμές που ήθελα να τα παρατήσω, αλλά η σκέψη ότι βοηθάω άλλους ανθρώπους που παλεύουν με τα ίδια προβλήματα με μένα, μου έδινε τη δύναμη να συνεχίσω." Ο Κουκ έτρεχε για να συγκεντρώσει χρήματα για δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς, έναν που βοηθά άτομα με προβλήματα ψυχικής υγείας και έναν που μάχεται ενάντια στον εθισμό. Μέχρι στιγμής, έχει συγκεντρώσει πάνω από 100.000 ευρώ.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.