Αυστραλία | Συντονισμένη επιχείρηση εξάρθρωσε επικίνδυνο τρομοκρατικό δίκτυο

Αυστραλία | Συντονισμένη επιχείρηση εξάρθρωσε επικίνδυνο τρομοκρατικό δίκτυο

Συνολικά επτά άτομα, τα οποία οι Αρχές χαρακτηρίζουν ως άμεση και απαράδεκτη απειλή για την ασφάλεια των πολιτών, συνελήφθησαν σήμερα στο πλαίσιο μίας ευρείας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στην Αυστραλία. Η επιχείρηση, στην οποία συμμετείχαν 400 αστυνομικοί, έφερε στο φως ένα δίκτυο ατόμων που φέρεται να συνδέεται με τον 16χρονο δράστη της επίθεσης με μαχαίρι εναντίον του επισκόπου στο Σίδνεϊ την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με έγκυρες αστυνομικές πηγές, οι συλληφθέντες φέρονται να είχαν υιοθετήσει "ακραία ιδεολογία με θρησκευτικά κίνητρα". Ο κ. Ντέιβ Χάντσον αξιωματούχος της αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας, δήλωσε πως "υπάρχουν ενδείξεις" που υποδηλώνουν ότι η ομάδα σχεδίαζε επίθεση, χωρίς ωστόσο να έχει προσδιοριστεί κάποιος συγκεκριμένος στόχος.

"Η συμπεριφορά τους κατά την παρακολούθησή τους μας οδήγησε να σκεφτούμε ότι επρόκειτο να διαπράξουν ενέργεια την οποία δεν θα ήμασταν σε θέση να εμποδίσουμε", εξήγησε. "Στη διάρκεια της έρευνας πιστέψαμε ότι ήταν πιθανό να εξαπολύσουν επίθεση", σημείωσε ο Χάντσον.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.