Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία | Κοινή έκκληση για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Γαλλία, Ιταλία και Βρετανία | Κοινή έκκληση για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή

Τρεις μεγάλες διεθνείς δυνάμεις, η Γαλλία, η Ιταλία και η Βρετανία, έχουν εκφράσει την ανησυχία τους μετά την επίθεση που διεξήγαγε το Ισραήλ εναντίον του Ιράν. Σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η επιδείνωση της κατάστασης, καλούν σε αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Νοέλ Μπαρό, εξέφρασε τη θέση της χώρας του, καλώντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να προσπαθήσουν για αποκλιμάκωση. Αντίστοιχα, ο Βρετανός υπουργός Εργασίας και Συντάξεων, Μελ Στράιντ, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη δυνατότητα αποκλιμάκωσης της κατάστασης ανάμεσα στο Ισραήλ και το Ιράν.

Από την πλευρά του, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Αντόνιο Ταγιάνι, κατά τη διάρκεια συνάντησης της G7 στο Κάπρι, προέτρεψε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη να αποφύγουν την επιδείνωση της κατάστασης και να επιδιώξουν την αποκλιμάκωση. Ταυτόχρονα, η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ ζήτησε από τους εργαζόμενούς της και τις οικογένειές τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ως μέτρο προφύλαξης, έπειτα από τις εκρήξεις που αναφέρθηκαν στο Ιράν και που αποδίδονται σε ισραηλινές επιθέσεις.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.