Νέα ένταση στο Αιγαίο | Η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία νησιών

Νέα ένταση στο Αιγαίο | Η Άγκυρα αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία νησιών

Η Τουρκία επανέρχεται στο ακανθώδες θέμα της κυριαρχίας ελληνικών νησιών, με αφορμή την πρόθεση της Ελλάδας για δημιουργία θαλάσσιων πάρκων στο Αιγαίο και το Ιόνιο. Μέσα ενημέρωσης στην γειτονική χώρα, φιλοξενούν ανακοινώσεις του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, όπου αμφισβητείται η κυριαρχία νησιών, νησίδων και βραχονησίδων, χαρακτηρίζοντάς τα ως "αμφισβητούμενα".

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, σε γραπτή ανακοίνωσή του, αντιδρά στην δημιουργία θαλάσσιων πάρκων, τονίζοντας πως στο Αιγαίο "υπάρχουν νησιά, νησίδες και βραχονησίδες που η κυριαρχία τους δεν έχει μεταβιβαστεί στην Ελλάδα με συνθήκες". Η ανακοίνωση έρχεται παράλληλα με μια γενικότερη ρητορική περί "εκμετάλλευσης περιβαλλοντικών ζητημάτων" από πλευράς Ελλάδας, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την ειλικρίνεια των προθέσεών της.

Η κλιμάκωση της έντασης γίνεται αισθητή και στα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία με σφοδρά δημοσιεύματα προβάλλουν την άποψη της Άγκυρας. Χαρακτηριστικά, τίτλοι όπως "Αντίδραση του Υπουργείου Εξωτερικών για το “θαλάσσιο πάρκο” της Ελλάδας" (CNN Türk), "Η Ελλάδα ετοιμάζεται να το διακηρύξει! – Η Τουρκία προειδοποίησε ευθέως" (Haber7), και "Έκτακτη νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα" (HaberTürk), δίνουν το στίγμα της επικοινωνιακής στρατηγικής που υιοθετείται.

Η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής τις εξελίξεις.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.