Neuralink | Ο Ίλον Μασκ ετοιμάζεται να δοκιμάσει σε ανθρώπους τα τσιπ εγκεφάλου

Neuralink | Ο Ίλον Μασκ ετοιμάζεται να δοκιμάσει σε ανθρώπους τα τσιπ εγκεφάλου

Η Neuralink, η startup που κατασκευάζει τσιπ εγκεφάλου, του δισεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ίλον Μασκ ετοιμάζεται να ξεκινήσει κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.  Ο σκοπός της Neuralink είναι να βοηθήσει ανθρώπους με παραλυτικά προβλήματα λόγω τραυματισμένου νωτιαίου μυελού, να ανακτήσουν τη λειτουργικότητα του σώματός τους, όπως επίσης να δώσει τη δυνάτοτητα σε ανθρώπους να επεξαργάζονται ψηφιακά περιβάλλοντα με το μυαλό τους. 

Πάνω στο θέμα, ο Μασκ έχει δηλώσει:

"Ελπίζουμε να το έχουμε στους πρώτους ανθρώπους, που θα είναι άνθρωποι που έχουν σοβαρούς τραυματισμούς του νωτιαίου μυελού, όπως τετραπληγικοί,  τον επόμενο χρόνο, εν αναμονή της έγκρισης του FDA. Πιστεύω ότι έχουμε την ευκαιρία με το Neuralink να αποκαταστήσουμε τη λειτουργικότητα ολόκληρου του σώματος σε κάποιον που έχει τραυματισμό νωτιαίου μυελού. Το Neuralink λειτουργεί καλά σε πιθήκους και στην πραγματικότητα κάνουμε πολλές δοκιμές και απλώς επιβεβαιώνουμε ότι είναι πολύ ασφαλές και αξιόπιστο και ότι η συσκευή Neuralink μπορεί να αφαιρεθεί με ασφάλεια και θα εμφυτευθεί σε τέτοιο σημείο, όπου θα φορτίζεται ασύρματα, ώστε κάποιος να δείχνει και να νιώθει απόλυτα φυσιολογικός. Η πρόοδος θα επιταχυνθεί όταν έχουμε συσκευές σε ανθρώπους το επόμενο έτος"

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image