Ο καιρός σήμερα | Bροχές και σποραδικές καταιγίδες

Ο καιρός σήμερα | Bροχές και σποραδικές καταιγίδες

Ημέρα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες για σήμερα, φέρνοντας δροσιά και απαλλάσσοντας την ατμόσφαιρα από την αφρικανική σκόνη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, η βροχή θα πλήξει πρώτα το Ιόνιο και την Ήπειρος από τις πρωινές ώρες, ενώ αργότερα (μεσημέρι με απόγευμα) θα φτάσει στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία. Από αργά το απόγευμα αναμένεται βελτίωση, με τον υδράργυρο να αγγίζει το πολύ τους 23 βαθμούς Κελσίου. Στα Δωδεκάνησα, η συγκέντρωση αφρικανικής σκόνης θα παραμείνει αισθητή μέχρι το μεσημέρι, ενώ στη συνέχεια το φαινόμενο θα εξασθενήσει.

Αναλυτική πρόγνωση:

  • Αττική: Λίγες νεφώσεις με αυξητικές τάσεις το πρωί, ακολουθούμενες από σταδιακή εξάτμιση. Άνεμοι δυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: 14°C έως 22°C.
  • Θεσσαλονίκη: Νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: 10°C έως 18°C.
  • Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει. Άνεμοι δυτικοί 4 έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: 11°C έως 23°C.
  • Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος: Νεφελώδης καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ, με ενίσχυση έως 6 μποφόρ στο Ιόνιο, και σταδιακή στροφή προς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: 10°C έως 19°C. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
  • Θεσσαλία: Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή όμβρων το μεσημέρι, κυρίως στα ορεινά. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα ανοίξει. Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: 10°C έως 20°C.
  • Μακεδονία, Θράκη: Νεφελώδης καιρός με τοπικές βροχές, κυρίως το μεσημέρι-απόγευμα στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, με πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων. Βελτίωση από αργά το απόγευμα.
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.