Καιρός | Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Καιρός | Αλλαγή σκηνικού με βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Από σήμερα, Τετάρτη 17 Απριλίου 2024, το τοπίο του καιρού στην Ελλάδα αλλάζει ριζικά, αφήνοντας πίσω του τις ζεστές ημέρες των προηγούμενων ημερών. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Εθνικού Μετεωρολογικού Σταθμού (ΕΜΥ), βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν τις περισσότερες περιοχές της χώρας, φέρνοντας πτώση στις θερμοκρασίες.

Βροχές και καταιγίδες σε όλη την Ελλάδα

Η κακοκαιρία αναμένεται να ξεκινήσει από τα βορειοδυτικά και δυτικά ηπειρωτικά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο, φτάνοντας σταδιακά μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην Κρήτη, αλλά και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο. Στις βόρειες περιοχές υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων, ενώ λασποβροχές είναι πιθανές σε ανατολικά και νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, καθώς και στο Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο, λόγω της παρουσίας αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Πτώση θερμοκρασιών

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη την Ελλάδα. Στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 14 έως 25, στην Ήπειρο από 10 έως 21, στη Θεσσαλία από 16 έως 25 και στη Στερεά και στην Πελοπόννησο από 12 έως 26. Στα νησιά, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ανεμοι

Στο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι σταδιακά έως 6 έως 8 μποφόρ από το πρωί. Το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, γινόμενοι δυτικοί 3 έως 5 και τοπικά έως 6 μποφόρ από το μεσημέρι.

Αθήνα: Η μέρα στην Αττική θα κυλήσει με συννεφιά, με πιθανότητα τοπικών βροχών, που κατά διαστήματα μπορεί να είναι και ασθενείς και πρόσκαιρες. Η αφρικανική σκόνη θα δώσει μια θολή όψη στην ατμόσφαιρα, ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί 2 έως 4 μποφόρ, στρέφοντας προς νότιους 3 έως 5 μποφόρ το πρωί και δυτικούς 3 έως 5 μποφόρ το απόγευμα.

Θεσσαλονίκη: Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι νεφελώδης, με πιθανότητα βροχών και καταιγίδων από το μεσημέρι και μετά. Η αφρικανική σκόνη θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ, στρέφοντας προς βόρειους 2 έως 4 μποφόρ το απόγευμα.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.