Ανησυχία από τον Γιάννη Ραγκούση για το ενδεχόμενο χαμηλής συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Ανησυχία από τον Γιάννη Ραγκούση για το ενδεχόμενο χαμηλής συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές

Ο Γιάννης Ραγκούσης, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, εξέφρασε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο χαμηλής συμμετοχής στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Σε μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Ραγκούσης επισημαίνει την αρνητική επίδραση που ενδέχεται να έχει στη συμμετοχή των πολιτών η κατάργηση της πρόβλεψης για ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών με τις ευρωεκλογές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ραγκούσης τονίζει τα εξής:

  • Οι ευρωεκλογές του 2024 θα είναι οι πρώτες μετά το 2009 που θα διεξαχθούν χωρίς την ταυτόχρονη διεξαγωγή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
  • Το μέλλον των δήμων και των περιφερειών είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
  • Η κατάργηση της ταυτόχρονης διεξαγωγής των δύο εκλογικών αναμετρήσεων ενδέχεται να οδηγήσει σε μειωμένη ενημέρωση των πολιτών για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και, ως εκ τούτου, σε χαμηλότερη συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Ο κ. Ραγκούσης καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της για κατάργηση της ταυτόχρονης διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στις εκλογικές διαδικασίες είναι απαραίτητη για την υγιή λειτουργία της δημοκρατίας.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.