Ζωγράφου | Χάος και αγανάκτηση μετά την αναστολή λειτουργίας Δημοτικών Σχολείων- Γονείς σε απόγνωση

Ζωγράφου | Χάος και αγανάκτηση μετά την αναστολή λειτουργίας  Δημοτικών Σχολείων- Γονείς σε απόγνωση

Χάος και αγανάκτηση επικρατεί στις 500 οικογένειες μαθητών του 5ου και 6ου Δημοτικού Σχολείου Ζωγράφου, μετά την αιφνιδιαστική αναστολή λειτουργίας των σχολείων, με email που έλαβαν οι γονείς το Σάββατο 16/3. Η αιτία; Σοβαρά ζητήματα στατικότητας στα κτίρια, τα οποία έρχονται στο φως ύστερα από αργοπορία μηνών και έλλειψη ενημέρωσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τρίτος όροφος του κτιρίου είχε κριθεί ακατάλληλος από τον περασμένο Ιούλιο, με τις σχετικές μελέτες να παραδίδονται από την προηγούμενη δημοτική αρχή στις 23 Δεκεμβρίου. Αδιανόητα, η ενημέρωση προς τους γονείς και η λήψη μέτρων έλαβε χώρα 8 μήνες μετά, αφήνοντας τους μαθητές και τις οικογένειές τους σε αδιέξοδο.

Επιπλέον προβλήματα δημιουργούνται από την επιβολή τηλεκπαίδευσης για δύο ημέρες (19/3 & 20/3) και η υιοθέτηση εναλλασσόμενου ωραρίου (πρωί-απόγευμα) από την Τετάρτη 21/3. Οι γονείς, χωρίς προειδοποίηση ή άδεια ειδικού σκοπού, καλούνται να βρουν λύσεις για την φύλαξη και απασχόληση των παιδιών τους, ενώ το εναλλάξ ωράριο έρχεται να φέρει ταραχή στις οικογενειακές υποχρεώσεις και να διαταράξει τον προγραμματισμό των εξωσχολικών δραστηριοτήτων.

Ενδεικτικό της τραγικής κατάστασης είναι το γεγονός ότι τμήματα μαθητών μεταφέρθηκαν στο υπόγειο διπλανού κτιρίου, με ελάχιστο φυσικό φως και την παρουσία εντόμων, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλειά τους.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.