Bενζίνη | Αγγίζει τα 2,40 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας - Πού οφείλεται η εκτόξευση των τιμών

Bενζίνη | Αγγίζει τα 2,40 ευρώ στο κέντρο της Αθήνας - Πού οφείλεται η εκτόξευση των τιμών

Η τιμή της βενζίνης αγγίζει ασύλληπτα ύψη, με την αμόλυβδη να πωλείται έως και 2,40 ευρώ το λίτρο στο κέντρο της Αθήνας, φέρνοντας τους καταναλωτές σε απόγνωση. Σύμφωνα με την πρόεδρο Βενζινοπωλών Αττικής, Μαρία Ζάγκα, η ραγδαία άνοδος οφείλεται στα αυξημένα τιμολόγια που λαμβάνουν τα πρατήρια, ενώ παράλληλα τονίζει την ύπαρξη πλαφόν στο κέρδος και καλεί για ελέγχους στα πρατήρια που εκμεταλλεύονται την κατάσταση.

Παρά το γεγονός ότι αποφεύχθηκε η ενεργειακή κρίση στη Μέση Ανατολή, οι τιμές καυσίμων συνεχίζουν την ανοδική τους πορεία, με αποτέλεσμα οι οδηγοί να πληρώνουν υπέρογκα ποσά για κάθε λίτρο. Η κα Ζάγκα εκφράζει την ελπίδα για σταθεροποίηση ή και πτώση των τιμών στο εγγύς μέλλον, ωστόσο τονίζει πως η εικόνα παραμένει θολή.

Πέρα από την ανησυχία για το αυξημένο κόστος μετακίνησης, η εκτόξευση των τιμών βενζίνης φέρνει στο προσκήνιο και ζητήματα αισχροκέρδειας. Η κα Ζάγκα καλεί τις αρμόδιες αρχές να εντείνουν τους ελέγχους στα πρατήρια, διασφαλίζοντας πως τηρούνται τα πλαφόν στο κέρδος και προστατεύοντας τους καταναλωτές από αθέμιτες χρεώσεις.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.