Βανδαλισμός Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου | "Πλήγμα στη Δημοκρατία", καταγγέλλει ο Γ. Καλαντζής

Βανδαλισμός Ιερού Ναού Αγίου Αχιλλείου | "Πλήγμα στη Δημοκρατία", καταγγέλλει ο Γ. Καλαντζής

Βλασφημία και θρησκευτικό μένος σημάδεψαν τον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου στη Λάρισα, τα ξημερώματα της Κυριακής. Άγνωστοι δράστες, με άκρατο φανατισμό, βανδάλισαν τον ναό του πολιούχου της πόλης, γράφοντας υβριστικά συνθήματα κατά της θρησκείας, της πατρίδας, και του Μητροπολίτη Λαρίσης, Ιερώνυμου. Η θλιβερή εικόνα αντίκρυσε τους πιστούς που προσήλθαν για την Θεία Λειτουργία, αμαυρώνοντας την ιερότητα του χώρου και σκορπώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γεώργιος Καλαντζής, έσπευσε να καταγγείλει την άθλια πράξη, χαρακτηρίζοντάς την "πλήγμα στη Δημοκρατία". "Η προσβολή στον Ιερό Ναό Αγίου Αχιλλείου", τόνισε ο κ. Καλαντζής, "δεν πλήττει μόνο τη θρησκευτική ελευθερία, αλλά και την ελευθερία του λόγου. Τέτοιες πράξεις υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή και το δικαίωμα της Δημοκρατίας να διαλέγεται με σεβασμό."

Οι βάνδαλοι προκάλεσαν σημαντικές φθορές στα προπύλαια του ναού, γράφοντας συνθήματα με σπρέι. Η αστυνομία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και διενεργεί έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών.

larisa-vandalismos2

larisa-vandalismos3

larisa-vandalismos4

larisa-vandalismos5

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.